Erdoğan'ı 'Nobel'ine kavuşturdular

9 üniversite rektörü ve bir dekan, Erdoğan'a 'Milletin Nobeli'ni verdi.

Erdoğan'ı 'Nobel'ine kavuşturdular

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir çok konuşmasında ifade ettiği ‘Nobel Barış Ödülü’nün haketmeyenlere verildiği’ yönündeki şikayetine yandaş rektörler yetişti.

‘Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu’ adlı federasyonun Bilim Kurulu’nda eş başkan olarak yer alan 9 üniversitesinin rektörü ve 1 dekanın önerisi ile ’15 Temmuz Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü’ne Erdoğan layık görüldü.

İzmir’de Kordon Otel’de düzenlenen basın toplantısına ödülle ilgili detaylı açıklama yapıldı, ‘seçici kurul’a palaketler takdim edildi. Federasyon Genel Başkanı Ahmet Tubcel, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde ‘ülkenin barış ve huzuru için büyük uğraşlar verdikleri’ iddiasıyla bazı siyasilere, işadamlarına, belediye ve sivil toplum örgütü temsilcilerine de ödül verileceğini açıkladı.

Erdoğan’a ‘milletin’ Nobel’i

Federasyon Genel Başkanı Ahmet Tubcel, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yurt dışında verilen ödüllerde hem dengi olmayan insanlarla yarıştırıldığı, hem de bazı verilen ödüllerin siyasi olduğu Türk milleti tarafından biliniyor. Bunun içindir ki uluslararası basın temsilcilerinin oluşturduğu federasyonumuzun Bilim Kurulu’nun önerisiyle Sayın Cumhurbaşkanımız’a ‘Milletin Nobeli’ olan Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü uygun görülmüştür” dedi.

Federasyon Bilim Kurulu eş başkanlarından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Mansur Harmandar da “Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’daki duruşuyla bu ödülü hak etmiştir. Kabul ederse memnun oluruz. 15 Temmuz kara bir lekedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk Milleti’yle bütünleşmesiyle tersine çevrilmiştir. Bu unvanın kendisine verilmesi çok yerinde bir karar” diye konuştu.

İşte o 10 rektör ve dekanın isimleri:

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir
İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar
Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin
Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Dalkıran
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer
Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin.