Erdoğan'dan Zafer Çağlayan için açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'de hakkında dava açılan eski bakan Zafer Çağlayan için konuştu.

Erdoğan'dan Zafer Çağlayan için açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’de hakkında dava açılan eski bakan Zafer Çağlayan’la ilgili soruya “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum” diye yanıt verdi.

Kazakistan’a hareketi öncesi  Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Zafer Çağlayan: Çok pis kokular geliyor

“Bu konu çok ilginç bir konu. Şu anda bunu hukuki bir mantık içinde yorumlamak mümkün değil. Burada eski Ekonomi Bakanımıza atılan adımı ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik bir adım olarak değerlendiriyorum. Bir iddia ortaya koymuş değiller. Neymiş İran’a yaptırımları delmiş. Biz İran’a böyle bir yaptırım kararı almadık ki. Dolayısıyla atılan adımlar tamamen siyasi. Amerika’nın bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Zarraf olayı da öyledir. Halk Bankamızın Genel Müdürü Hakan beyin olayı da öyledir.”

Varlık Fonu: Hedeflenen ne yazık ki olmadı

“Varlık Fonu’nda hedeflenen, arzulanan bir süreç olmadı. Bu olmayınca sayın Başbakan, Varlık Fonu ona bağlıdır. Cumhurbaşkanı olarak benimle herhangi bir bağlantısı yoktur ama biz bunları istişaretisini yaparak bu konuda kararımızı alırız. Gelişmeleri gördük, böyle yürümeyeceğine karar verdik. Sayın Başbakan da bu konuda adımını attı, hayırlı olsun diyeceğiz. Varlık Fonu’nu bizim yeniden bir reorganize etmemiz şart. Kazakistan dönüşü o adımları atacağız.”

Merkel’in açıklamaları: Bizimle ne işiniz var ya

“Açıklamalara yabancı değiliz. Maalesef 15 yıldır, bizi hep bu tür açıklamalarla oyaladılar. Aynı açıklamalar devam ediyor. Türkiye’deki referandum öncesinde Avrupa ülkelerinin bizlere karşı takındığı tavır çok açık, net ortadaydı. Şahsım başta olmak üzere bakanlarımızın birçoğuna kendi ülkelerine giriş izni vermediler. Halbuki, bu onlarla alakalı bir şey değildi. Bu ülkemizdeki bir referandum sürecine, orada yaşayan soydaşlarımızın demokratik haklarını o ülkede özellikle kullanma hakkıydı. Teröristlerin kendi ülkelerinde bakıyorsunuz konferansla bağlanmalarına da yine müsaade ettiler. Biz bunları kendilerine sorduğumuz zaman da bize hiçbir cevap veremediler. Şu anda da kendi içlerinde birbirlerine girdiler.

Yatıyorlar kalkıyorlar, AK Parti, Türkiye, Erdoğan. Bizimle ne işiniz var ya. Erdoğan’a, Türkiye’ye vurmak size oy mu kazandıracak. Artık Türkiye birçok şeyleri aşmış vaziyette. Bu ufku Türkiye aştığı için de bunlar rahatsız oluyorlar.”

Bahçeli’ye ‘Başkan Yardımcılığı’: Her şey olabilir

“Doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içerisinde oldu bundan sonraki süreçte de diyaloğun güçlenerek devamı, Türkiye’nin geleceği bakımından çok çok önemli. Görüşmeler çerçevesinde her şey olabilir”

CHP ve HDP: Yerli ve milli değiller

“CHP ve HDP’ye baktığınız zaman bunların yerli ve milli bir yanı yok. Tam aksine bunlar bu ülkeye saldıran, Batı’ya şikayet etmek suretiyle nereden önünü keseriz bunun gayreti olanlarla koalisyon halindedir.”