Erdoğan'dan tuhaf sözler: Peygamberimiz olmasa ne dünya ne de biz olacaktık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, insanlık tarihine ilişkin yeni bir 'yorum' getirdi.

Erdoğan'dan tuhaf sözler: Peygamberimiz olmasa ne dünya ne de biz olacaktık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başlangıç tarihi yüzbinlerce yıl kadar geriye gittiği çeşitli bilimsel araştırmalarla ortaya konulan insanlık tarihine ilişkin yeni bir ‘yorum’ getirdi.

Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni ve Uluslararası Hüsn-i Hat ve Hilye-i Şerif Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, “Rabbimizin ‘Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım’ dediği bir peygamber için biz faniler ne söylesek, ne yazsak hepsi eksik kalır. O olmasaydı ne dünya ne de biz olacaktık.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarından ilgili bölümler şöyle:

“Hilyeler sadece yazılmakla kalmadı. Asırlar boyunca şiirlere, hatlara, nakışlara döküldü. Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların ona ve dine yeterince sahip çıkamamamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Bu zilletten kurtuluş yolu dinimiz İslamla aramızdaki rabıtayı kuvvetlendirmek geçiyor. Onun cemalini ve amelini vücudumuza ve ruhumuzun her zerresine nakşettikçe dinimize olan muhabbetimizin artacağına inanıyorum.

‘Muhabbetten Muhammed oldu hasıl. Muhammed’siz muhabbetten ne hasıl?’ Gayet güzel değil mi? İfade güzel. Bizim görevimiz O’nun yolundan gitmek sürekli O’nu tekrarlamak. Sanat yolu ile yani hilyeler ve hatlar vasıtasıyla O’nu tekrarlamak ise bu tekrarların en zarifidir en şıkıdır. Sanatçılarımızı özellikle tebrik ediyorum. Peygamberimizi sanatın tüm imkanlarını kullanarak bize ve tüm insanlığa aktaranların gayretlerini takip etmenin mutluluğu bize yeter. Bu sanat dallarını ihya etmek ve geliştirmek mecburiyetindeyiz. 1000 kişi hedefe yürür menzile belki tek bir kişi varır. Rabbim bu yolda yürüyen herkese yardımcı olsun. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.’

‘Rabbimizin “Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım” dediği bir peygamber için biz faniler ne söylesek, ne yazsak hepsi eksik kalır. O olmasaydı ne dünya ne de biz olacaktık. O bakımdan bu hassasiyet çok önemli. Öyleyse onun yolunda attığımız her adım bizim için şereflerin en büyüğü, en yücesidir.”

Hilye: Muhammed peygamberin dış görünüşünü ve niteliklerini anlatan manzum ve mensur eser.