Erdoğan'dan "tek tip" açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tip kıyafet uygulamasında kıyafetlerin rengini ve tipini açıkladı.

Erdoğan'dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tip kıyafet uygulamasında kıyafetlerin rengini ve tipini açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplu açılış törenine katılmak üzere Malatya’ya gitti. Erdoğan, Malatya Erhaç Havaalanı’nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından karşılandı.

Buradan kent merkezine giden Erdoğan, Malatya’da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada tek tip uygulamasının ayrıntılarınaça da değindi.

Erdoğan, “Şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem… Badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı darbeciler tulum giyecek. Diğerleri de diyelim teröristler ceket pantolon giyecek. Artık istedikleri gibi giyinip gelmek yok” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanının konuşmasının satır başları şöyle:

Türkiye olarak her yönden yoğun bir saldırı altındayız. Güneyimizde bir terör devleti kurma çabaları sürüyor. Sürekli ismi değiştirilen bir terör örgütü üzerinden ülkemizi kuşatmaya çalışıyorlar. Bölücü örgüt yurtiçinde de eskisine göre çok azalmış olmakla birlikte zaman zaman eylemler yapabiliyor. İnşallah çok yakında bu örgütün yurtiçindeki faaliyetlerini tamamen çökertmiş olacağız. Bölücü örgütü, Suriye ve Irak’ta da asla rahat bırakmayacağız.

Bugün hala onlara (FETÖ sanıkları) el altından moral ve belki de destek verenler yakında emin olun birer birer ortadan kaybolacaklar. İşte o zaman şimdi mahkemelerde şov yapan bu hainler göreceksiniz acı akıbetleri ile baş başa kalacaklar. Üzüntüm odur ki kendileriyle birlikte ailelerinin de mahvına bunlar yol açacaklar. Dört duvar arasında çürürken bütün bunları düşünecek çok zamanları olacak. Darbeyi milletimizin gücüyle engelleyen Türkiye, darbecilerin cezalarını da hukuk devleti sınırları dahilinde verecektir.