Erdoğan’dan tek adamlık itirafı: “Tek bir muhatap olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da yaptığı konuşmasında "tek adamlık" itirafında bulundu.

Erdoğan’dan tek adamlık itirafı: “Tek bir muhatap olacak”

Ankara Arena Spor Salonu’nda Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu (TÜGEF)’nun düzenlediği etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “diktatörlük” iddialarını kabul eden itiraflarda bulundu. İ.Melih Gökçek’in oğlu olan Osman Gökçek’in başkanlığını yaptığı TÜGEF’in etkinliğinde konuşan Erdoğan referandumla getirmek istediklerinin “tek adamlık” olduğunu söyledi. “Milletin karşısına tek bir muhatap vereceğiz” şeklinde konuşan Erdoğan “amacımız milletimizi, ekonomimizi güçlendirmek, terörle mücadeleyi kararlılıkla yürütmektir” şeklinde konuşmasına devam etti.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece çok partili siyasi hayata geçtiğimiz 1950’den beri yaşadığımız sıkıntılar bile yönetim sistemimizi değiştirmemiz için tek başına yeterlidir. 1920’de Büyük Millet Meclisimiz açıldığından beri ‘Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir.’ diyoruz ama maalesef her dönemde millete ait olan bu hakimiyetin pek çok ortağı olmuştur. Tek parti CHP’si döneminde, bakın dikkat edin tek parti CHP’si döneminden bahsediyorum, Türkiye’yi millet ve onun temsilcilerinin yönetmediği ortadadır. Gazi Mustafa Kemal ile İnönü, İnönü ile Recep Peker arasındaki iktidar çekişmelerini bilmeyen mi var? Çok partili hayata geçtikten sonra da sorun çözülmemiştir. “

12 Eylül Meclisin suçuymuş

Erdoğan 12 Eylül’e giden süreçte Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın anlaşmazlıklarının etkili olduğunu iddia ederken, “artık bunları yaşamayacağız” diye konuştu.  Erdoğan referandumun diğer maddelerine de değinirken, referandumla getirilmek istenen milletvekilliği seçilme yaşının düzenlenmesini de “gençliğe güvencimiz tamdır” şeklinde savundu.

Erdoğan geçmişi hatırlıyor mu?

Erdoğan 2010 referandumu öncesinde sıklıkla “milli iradeye karşı vesayet odakları” bulunduğu iddiasını ifade ederken, 2010 referandumunda tek parti yönetimini de “tek adamlıkla” suçlamayı ihmal etmiyordu.  Bununla beraber Erdoğan Şubat ayında yaptığı konuşmada “tek adamlık CHP’nin işidir” demişti.

Erdoğan’ın konuşmasını yaptığı federasyonun ise ne tür faaliyetler içinde bulunduğu ise bilinmiyor.