Erdoğan'dan patronlara: Sırf kaptanı sevmedikleri için bazı çevreler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB üyesi patronlarla buluştu.

Erdoğan'dan patronlara: Sırf kaptanı sevmedikleri için bazı çevreler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB üyesi patronlara seslendiği konuşmasında  “Hepimizin aynı gemide olmayan birileri kaptanı sevmediği için gemiyi delmeye çalışıyor.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ekonomi Şurası’nda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, ismini vermeden “bazı çevreler” diye andığı kesimleri, Türkiye’nin kredi notunu düşüren derecelendirme kuruluşlarıyla işbirliği yapmakla suçladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı satır başları şöyle:

TOBB çatısı altında temsil edilen kuruluşlarımız 15 Temmuz darbe girişimi karşısında gösterdikleri sağlam duruşla takdiri hak etmişlerdir. Türkiye tarihin en kritik mücadelelerinden birini veriyor. Sınırlarımızdan ekonomimize kadar her alanda yoğun saldırı altındayız. Tüm terör örgütleri kullanılıyor, gizli veya açık destekleniyor.

“Sırf kaptanı sevmedikleri için…”

Türkiye ne zaman güveniik sorunlarıyla karşılaşsa döviz-faiz manipülasyonları, üreticiyi ürkütmeye yönelik taktikler zuhur ediyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının attığı adımın altında ne yatıyor. Orada da ekonomik terörü estirmek suretiyle acaba Türkiye’yi nasıl ürkütürüz gayreti içindeler. İstediklerini alamayacaklar. Kredi derecelendirme kuruluşlarının iradesi bu topluluğun iradesinin üstünde değildir. Bazı çevrelerin de bu koroya katıldıklarını görüyorum. Hepimizin aynı gemide bulunduğunun farkında olmayan birileri, sırf kaptanı sevmedikleri için geminin dibini delmeye, direğini de devirmeye çalışanlara destek veriyor. Hamdolsun, milletimiz tüm bu oyunları görüyor.

Derecelendirme kuruluşlarına: Anayasa referandumuna değinmiş, sana ne?

Bizim ne yapıp mart döneminde işsizliği aşağı çekmemiz lazım. O zaman o derecelendirme kuruluşları ne gerekçeler yazmışlar, anayasa referandumuna değinmiş sana ne? Türkiye’de anayasa oylaması yapılacak, sen kimsin ya? Hep beraber el ele vermek suretiyle gecikmeden süratle adımı atıp, eleman alımlarını başlatarak mart sonuna kadar Türkiye bu konuda ciddi bir dönüşümü yakalamış olsun. Bunu sizlerle özellikle paylaşmayı milli bir seferberlik ilanı olarak telakki ediyorum. Bu seferberliğin aktörleri olarak da sizleri görüyorum.

Ülkemizde işsizlik rakamlarının artmasının sebebi nüfustaki genç oranın yüksekliği ve kadınların iş gücüne katılımının artmasıdır.