Erdoğan'dan operasyon sinyali

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Manisa'da Kandil ve Sincar'a operasyon düzenlenebileceği mesajını verdi.

Erdoğan'dan operasyon sinyali

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Manisa’da bir toplu açılış töreninde konuştu. Hakkari’de düzenlenen ve 6’sı asker olmak üzere 8 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği PKK saldırısına vurgu yapan Erdoğan, Kandil ve Sincar’a operasyon sinyali verdi.

Erdoğan’ın konuşmasındaki konuyla ilgili bölümler şöyle:

Sayı artacak

Dün Şemdinli’de şehit düşen askerlerimize ve güvenlik korucularımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bir acıyı da ayrıca ifade etmek istiyorum. Ahmet Alp Taşdemir bu sabah Diyarbakır’da şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 55 teröristi etkisiz hale getirdik.

Bugün aldığım haberler çok daha farklı, şu anda İHA’larımız, SİHA’larımız ve F-16’larımız operasyonlarına devam ediyorlar, sayı daha da artacak. Şehidimizin kanını yerde koymayacağız dedik. Terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler.

Biz vatandaşımız tırnağını dahi, teröristlerin topuna birden değişmeyiz. Nerede ne var, anında üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Silahlı ve silahsız İHA’lar başta olmak üzere terörle mücadele yöntemimizi baştan sona değiştirdik. Bölücü terör örgütüne çukur eylemlerini başlattığı 2015 temmuzundan beri öyle büyük darbeler uğrattık ki örgüt tarihinin en kötü dönemini yaşıyor.

Sincar mesajı: Bertaraf etmek durumundayız

Ölürken bile gülen yiğitlerimiz müsterih olsunlar. Bunu gerek genelkurmay başkanım içişleri bakanım kuvvet komutanlarım hepsi Hakkari’deler bütün bu olanlar sebebiyle bölgeyi dolaşıyorlar. Her an nerede ne var anında üzerine üzerine gidiyoruz gideceğiz. İleri teknoloji ürünü araçlarla terörle mücadele yöntemimizi baştan başa değiştirdik. Buradan bir kez daha ilan ediyorum bizim için ülkemizin bekasından önemli başka hiçbir şey yoktur. Terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en doğal hakkımızdır. Terör tehditlerini sınırlarımızın dışında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda değiliz. Kandil’de ve Sincar’daki sorunu oradaki otorite çözmezse biz buraları yerle bir ederiz.

Müttefiklik diyerek oyalananlara sözümüz…

Bizim için teröristlerin yanındaki herkes teröristtir. Bugüne kadar müttefiklik stratejik ortak diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz bu böyle biline. Başarıyla sürdürdüğümüz operasyonları her an diğer bölgelere yayabiliriz.”