Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne devlet nişanı: "Yönetiminiz barış ve istikrar için bir teminat..."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri'ne Türkiye'nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı'nı verdi.

Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne devlet nişanı:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah’a Türkiye’nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı’nı verdi.

Saray’da Kuveyt ile yapılan anlaşmalar için imza töreninin ardından Devlet Nişanı Tevcih Töreni düzenlendi. Erdoğan, Devlet Nişanı Tevcih Töreni sonrası şu açıklamalarda bulundu:

“Yönetiminiz barış ve istikrar için bir teminat…”

“Büyük sorunlarla karşı karşıya olan kritik bir dönemden geçen bölgemizde Yönetiminiz bölgesel barış ve istikrar için bir teminat teşkil ediyor. Böylesi tarihi bir süreçte Türkiye ile sergilediğiniz işbirliği ve dayanışma takdire şayandır. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki işbirliğini her alanda perçinleyecek adımları inşalllah kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle kadim dostluğumuzun ve kardeşliğimizin en güzide sembolü olacak bu nişanı takdim etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

“Her alanda ilişki”

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah ise Devlet Nişanı takdimi sonrası şöyle konuştu: “Bana tevcih etmiş olduğunuz devlet nişanından dolayı özellikle teşekkür etmek isterim. Kuveyt ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki tarihi ve güçlü ilişkilerin aslında geleceğe yönelik olarak da en güzel yansımalarından bir tanesidir. Her alanda iki ülke olarak bu ilişkilerimiz çok iyi noktaya ulaştırmayı arzulamaktayız. Bizler Türkiye’nin her türlü arzusunu geleceğe yönelik adımlarını sağlam bir şekilde gerçekleştirmesini temenni ediyoruz.”

Suud Kralı ve prensine de verdi

Erdoğan, yabancı devlet başkanlarına verilen ve Türkiye’nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı’nı geçtiğimiz yıl da, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’e ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud’a Ak Saray’da düzenlenen bir törenle vermişti.