Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu iması: İçerden değişik haberler alıyorum

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT TIR'ları soruşturmasının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da uzanabileceğini işaret etti.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu iması: İçerden değişik haberler alıyorum

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na yönelik MİT TIR’ları soruşturmasının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da uzanabileceğini işaret etti.

Antalya’da düzenlenen AKP İl Danışma Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı açıklamasında “Ana muhalefetin başındaki zat, halen ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan milletvekiliyle ilgili konunun, kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında bu içeride olan zatla alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın. İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım. Çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat.” diye konuştu.

Akaydın da hedefte: FETÖ’cüler bile cesaret edemiyor

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ı da 15 Temmuz’la ilgili “250 kişinin katili devlettir” yönündeki söylemleri hedefine alan Erdoğan, “Genel Başkanı böyle yapınca milletvekili durur mu? Ana muhalefetin Antalya milletvekili, aynı zamanda geçen dönem şehrin üzerine bir kabus gibi çöken eski belediye başkanı olan kişi, 15 Temmuz’la ilgili öyle laflar söylüyor ki FETÖ’cülerin kendileri bile bu kadarına cesaret edemiyor. Peki, ana muhalefetin başındaki zatın ve onu takip eden Antalya milletvekilinin ülkelerine attıkları iftiraların zararını en çok kim görüyor? Tabii ki Antalya görüyor. Önümüzdeki seçimde bunları silip, atmaya hazır mıyız? Burası, ülkemizde turizmin lokomotifi olan bir şehir. Kendi ülkesini karalayan, yatırımcılara ve turistlere adeta ‘Ne olur, Türkiye’ye gelmeyin. Antalya’ya gelmeyin’ diye yalvaran bu zihniyete hak ettiği cevabı da inşallah Antalya’nın vermesi gerekiyor.” dedi.

Yine ‘şehitlik övgüsü’: 13 evladını teminata aldın

PKK’nin Maçka saldırısına hayatını kaybedenler arasında yer alan 16 yaşındaki Eren Bülbül’ün ölümüne ilişkin konuşan Erdoğan, Eren’in annesi Ayşe Bülbül’ü aradığını ve ona Eren’in ölümüyle diğer 12 kardeşini de ‘cennette teminat altına aldığını’ söylediğini aktardı.

Erdoğan’ın konuşmasının o bölümü de şöyle:

“Allah rahmet eylesin. Eren kaç kardeş biliyor musunuz? Bunlar 13 kardeşler. Anneye bak anneye. Ayşe Hanım’ın 13 evladı vardı bir tanesi de Eren’di. Bana dedi ki, ‘Siz en az 3 dediğiniz zaman ben yanlış mı yaptım diye düşündüm’ dedi. Dedim, ‘Olur mu? Sen Allah’ın ve Resulü’nün dediğini yaptın. Sen cenneti 13 evladınla teminat altına aldın”