Erdoğan'dan "faşist diktatör" sözlerine suç duyurusu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine "faşist diktatör" diyen CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'dan

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın avukatları, Tezcan’ın Tekirdağ’daki konuşmasında “Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi- demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de” sarf ettiği ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Tezcan, Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ’ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a destek vermek için kente gelmiş ve yaptığı konuşmada “Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi- demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de” demişti.

Soruşturma başlatıldı

Erdoğan’ın suçduyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP’li Bülent Tezcan hakkında soruşturma başlattı.