Erdoğan'dan Diyanet'e eleştiri: FETÖ konusunda eksikleri var

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuştu. 

Erdoğan'dan Diyanet'e eleştiri: FETÖ konusunda eksikleri var

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuştu.

Geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i eleştiren Erdoğan, Diyanet’in ‘FETÖ’ ile mücadelede geç kaldığını söyledi. Erdoğan ayrıca camiden terör ve terörist çıkmayacağını iddia etti.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz.

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var”

İmam Hatip’e tahammül edemediler. Farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemi alt üst edildi. Diğer liselerin mezunlarına sözüm yok. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ işte bu zaafı kullanarak memleketimizin başına bela oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var. Defalarca bu ikazı yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki çalışmalarda çok ama çok geç kalmıştır.