Erdoğan'dan Adalet Yürüyüşü ile ilgili tehdit gibi yorum: Yargı sizi de davet ederse şaşırmayın

Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili yorumda bulundu.

Erdoğan'dan Adalet Yürüyüşü ile ilgili tehdit gibi yorum: Yargı sizi de davet ederse şaşırmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen Türkiye İhracatçılar Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili yorum yaptı. Erdoğan; ‘Bu yolla hukuk elde etmeleri mümkün değil’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye İhracatçılar Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Bizim hukuka saygımız, anayasamız var. Ama diğer taraftan da anayasayı ayaklar altına alarak vatandaşı sokağa dökmek, sokağa çağırmak ne kendilerinin yararınadır ne de Türkiye’nin yararınadır. Yollar yürünmekle aşınmaz. Bunlar da yürüyerek aşındıracaklarını zannediyorlarsa mümkün değil. Eğer bu yolla hulkuk elde ediyorlarsa bu da mümkün değil. Ortada bir vakka var. O vakka meşhur MİT TIR’larının özellikle FETÖ’cü yargı mensupları tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi ve bu işin içerisinde rol alan kişinin bu rolünü bir başka meslektaşı paylaşmak suretiyle attığı adımlar ve bunun sonucunda ülkede ciddi bir skandalın yaşanması durumu vardır. Sivil toplum kuruluşlarının, yargının bu zatla ilgili kararlara destek veriyor gibi, yargının 138’inci maddesini ayaklar altına alıyor olması. Ürkeklik, yargıya baskı adaleti getirmez. Elinde adalet yazılı pankartla dolaşmak adaleti getirmez. Adaletin yeri parlamentodur. Burada istediğin kadar adalet ara.”

“Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşırmayın”

“Acaba başında bulunduğun kurumda ne kadar adalet var. Biz bir şeyi konuşuyoruz, yasama yürütme yargı. Bu üç kurumun birbiriyle dayanışması çok önemli. Eğer bu kuvvetler ayrılığına biz saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşları saygı duymazsa olmaz. Yargı yarın sizi de bir yerlere davet ederse şaşırmayın.”

 

“Adaletin yeri parlamentodur. Burada istediğin kadar adalet ara. Acaba başında bulunduğun kurumda ne kadar adalet var. Biz bir şeyi konuşuyoruz, yasama yürütme yargı. Bu üç kurumun birbiriyle dayanışması çok önemli. Eğer bu kuvvetler ayrılığına biz saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşları saygı duymazsa olmaz. Yargı yarın sizi de bir yere çağırısa şaşmayın. Bizim birliğimiz çok önemli. Böyle ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek böyle bir işe başlamak doğru değil.”