Erdoğan'a II. Abdülhamid desteği: Başkanlık Okulları geliyor...

II. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, "FETÖ'ye karşı Başkanlık Okulları açacaklarını" duyurdu.

Erdoğan'a II. Abdülhamid desteği: Başkanlık Okulları geliyor...

Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘yalnız’ kaldığını öne sürerek ailesinden birinin Erdoğan’a destek için ‘siyasete atılacağını’ açıklayan II. Abdulhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, bu kez “FETÖ’ye karşı Başkanlık Okulları açacaklarını” duyurdu.

Milliyet‘te yer alan habere göre, Nilhan Osmanoğlu, Türkiye genelinde uygulamayı düşündükleri projede bizzat kendisinin de görev alacağını belirterek çeşitli hocalarla görüştüklerini söyledi.

Osmanoğlu, “Türkiye’de uzun süredir tartışma konuları arasında yer alan Başkanlık Sistemi’ni gönülden desteklediklerini ve bu çerçevede Enderun Mektepleri ya da Başkanlık Okulu çatısı altında geleceğin politikacılarını yetiştirmeyi amaçladıklarını” ifade etti.

Haberde yer alan iddiaya göre, okulların Cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyet göstermesi planlanıyor.

Osmanoğlu konuyla ilgili şöyle konuştu:

Enderun Mektepleri ilim ve feni bir arada tutarak devlet adamı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için alt yapı çalışmalarımız var. Enderun Mektebini çok iyi inceliyoruz. Arşive giriyoruz, bununla ilgili doneler topluyoruz ve bu dersleri verecek hocalarla iletişime geçiyoruz. Yakın zamanda da devlet bünyesinde oluşumu yapma taraftarıyız. Bu bizi şahsi kontrolümüzde olmasını isterim ama devlet özellikle Cumhurbaşkanlığı kendi bünyesine alırsa en azından FETÖ’nün okulları gibi örgütlerin okullarına sapmalar olmaz. Çünkü biz de kalıcı değiliz bu dünyada. Bizden sonra geleceklerin amacını niyetlerini bilemeyiz. O yüzden Cumhurbaşkanlığına bağlı bir Enderun Mektebi ya da gerekiyorsa Başkanlık Okulu adı altına olursa ki bizim gönlümüz bundan yana. Yetenek sınavlarına tabii tutularak Anadolu’da Türkiye’nin her yerinde olacaktır. Başkanlık sistemi gelirse eğer biraz oturmasını bekleyeceğiz izleyeceğiz ve ihtiyaç alanlarına göre sağlam başlayacağız.