"Erdoğan'a hakaret" iddiası Pentatlon Federasyonu başkanlığını düşürdü!

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı'na Cumhurbaşkanı'na hakaretten 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilirken, başkanlığı da düşürüldü.

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Öner’e “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilirken, başkanlığı da düşürüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu, Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Öner hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesaplarından hakaret ettiği gerekçesiyle 2016 yılında yapılan şikayetin soruşturmasını tamamlayarak ceza verdiği ortaya çıktı.

Bakanlığa yapılan şikayet üzerine hakkında soruşturma başlatılan Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Öner’in dosyası tamamlanarak Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu’na gönderildi. Bir hafta önce dosyayı görüşen Merkez Ceza Kurulu, Başkan Öner hakkındaki cezaları değerlendirdi ve hakkında 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Bu ceza ile birlikte Öner’in başkanlığı düştü.

Tahkim’e taşıyacak

Hakkandaki iddialan neticesinde Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu tarafından 3 aylık hak mahrumiyete cezası alan ve başkanlığı düşen Hasan Hüseyin Öner, konuyu Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na taşıyacağını bildirdi. 10 gün içinde itiraz hakkı bulunan Öner’in cezasını Tahkim Kurulu onar ise federasyon başkan vekili yönetimi toplayacak ve 60 gün içerisinde Olağanüstü Genel Kurulu kararı alacak.

“Suriyeliler konusundaki tepkilerdi”

Hasan Hüseyin Öner, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Erdoğan’a hakaret etmediğini savunurken, Erdoğan’ın “bir defaya mahsus olmak üzere” kendisine yapılan hakaretleri affettiğine dikkat çekerek, Kurul’un verdiği cezayı anlamadığını söyledi.

Öner şöyle konuştu: ‘Ben Cumhurbaşkanımıza hakaret etmedim. O dönem günün siyasi şartları doğrultusunda Suriyeliler konusunda kızgınlıkla söylenmiş ve yazılmış şeylerdi. Kaldı ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Temmuz sabahı yaptığı açıklamada, bir defaya mahsus olarak kendisine yazılı ve görsel olarak yapılan hakaretleri affetmişti. Merkez Ceza Kurulu neye göre karar verdi bilmiyorum. Henüz tebligatı almadım. Aldıktan sonra konuyu Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na taşıyacağım. Tebligatı alınca geniş bir açıklama yapacağım.’ (DHA)