Erdoğan'a Gezi döneminde, 'darbeye destek'le suçladığı ülke kucak açmış

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), 2013 Haziran Direnişi döneminde Tayyip Erdoğan'a sığınma teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan'a Gezi döneminde, 'darbeye destek'le suçladığı ülke kucak açmış

15 Temmuz’un ardından, AKP’nin hem teşekkür ettiği hem de darbe girişimini finanse etmekle itham ettiği Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), 2013 Haziran Direnişi döneminde Tayyip Erdoğan’a sığınma teklifinde bulunduğu öğrenildi.

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın yazarı Mehmet Acet, köşesine taşıdığı yazıda, Haziran Direnişi eylemleri sürerken Erdoğan’ın Fas’a gittiği günlerde yanında bulunanlardan birini BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zaid’in aradığını aktardı. Büyük polis terörüne rağmen milyonlarca kişinin her gün daha yoğun şekilde katılarak Cumhuriyet tarihinin en büyük halk direnişini yarattığı o günlerle ilgili bildik AKP tezlerine ve karalama amaçlı iddialara “BAE bağlantısı”nı ekleyen Acet, bu ülkeden gelen telefonu şu sözlerle aktardı:

“Başbakanın kendisi Fas’ta, ama aklı Türkiye’dedir.

Olayların nereye evrileceği, nasıl sonuçlanacağı belli değil.

O sırada Erdoğan’ın yanında bulunanlardan birine Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir telefon gelir.

Arayan kişi, bugünlerde kirli ilişkileri artık iyice ayyuka çıkmış olan Veliaht Prens Muhammed Bin Zaid’den başkası değildir.

Zaid, şeytanca planlanmış teklifini Erdoğan’a iletmek için aramaktadır.

“Söyleyin Sayın Başbakana” der.

“Eğer ülkesinden ayrılmayı düşünürse, Birleşik Arap Emirlikleri kendisine ev sahipliği yapmaya hazırdır”

Bu, o gün, o güne mahsus bir teklif olsa, ya da Erdoğan’ın sıkıntısını gerçekten dert edinse, Muhammed Bin Zaid’in bu teklifi için söylenecek pek fazla bir şey olmazdı belki.”

Acet yazısının devamında da, Erdoğan’ın geçtiğimiz Haziran ayında “Darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin buna sevindiğini çok iyi biliyoruz” ve “Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz.” sözlerini anımsatarak  “Ama Birleşik Arap Emirlikleri’nin sonradan ortaya çıkan ‘Gezi ilişkileri’, 15 Temmuz’a giden süreçte FETÖ namına yaptığı fonlamalar, o günkü niyetin halis bir niyet olmadığını düşünmemiz için yeterli bir gerekçe sunuyor.” diye yazdı.

‘Dayanışma’ teşekkürü etmişlerdi

Yıllardır Haziran Direnişi hakkında aslı astarı olmayan iddialarda bulunarak kara propaganda yapan AKP cenahının bu kez BAE yalanına başvurması şaşırtmadı. Ancak bu ülkeyle darbe girişiminin ilişkilendirilmesi, bir kez daha akıllara 15 Temmuz’dan 3 ay sonra Hükümet adına edilen bir ‘teşekkür’ü akıllara getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya adresinde 16 Ekim 2016 tarihli paylaşımında BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile birlikte fotoğrafını paylaşarak “Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısındaki dayanışmasına müteşekkiriz” ifadelerini kullanmıştı.