Erdoğan, Zarrab iddianamesine dahil edildi

Zarrab, 27 Kasım'da New York'ta hakim karşısına çıkacak.

Erdoğan, Zarrab iddianamesine dahil edildi

ABD’de yargılanma süreci devam eden Zarrab’ın iddianamesine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil edildi.

Bloomberg’ün haberine göre, İran asıllı Türkiye vatandaşı Reza Zarrab’ın geçmişte Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediğine ve AKP hükümeti tarafından desteklendiğine dair bilgilerin mahkeme belgelerine girdiği belirtiliyor.

Savcıların sunduğu belgelerde Erdoğan Zarrab ilişkisi ilk kez dosyaya girerken, Erdoğan Zarrab ilişkisi için sunulan delillerin ses kayıtlarına dayandırılması ise dikkat çekti. Mahkemeye ses kayıtlarının yanı sıra yazılı belgeler de sunuldu.

Belgelerin içeriğinde Zarrab’ın Erdoğan ile bir düğünde görüşmesinin ardından Bilal ve Emine Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e bağış yaptığı da yer aldı.

Bunun yanında Zarrab’ın, ABD Hazine Bakanlığı tarafından “teröre destek” verdiği gerekçesi ile kara listeye aldığı İran şirketlerinin adına finansal işlem yaptığı iddiası da iddianamede yer aldı.

Bloomberg’in haberi sonrasında, Ocak ayından bu yana Dolar TL karşısında 3,86 ile en yüksek seviyesini gördü.

Reza Zarrab ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasadışı yollarla aşmak için İran devleti ve bazı şirketleri adına milyonlarca dolarlık finansal işlem yaptığı iddiası ile tutuklanmıştı. Mart 2017’de New York’ta gözaltına alınan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın da Zarrab’ın suç ortağı olduğu iddia ediliyor.

Zarrab, 27 Kasım’da New York’ta hakim karşısına çıkacak.