Erdoğan Valiliği de geçti: Maltepe'de topladıkları kalabalık 170 bin kişi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin 'Adalet Mitingi'ne 170 bin kişinin katıldığını öne sürdü. 

Erdoğan Valiliği de geçti: Maltepe'de topladıkları kalabalık 170 bin kişi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP’nin ‘Adalet Mitingi’ne katılım sayısıyla ilgili açıklamasında, İstanbul Valiliği’nin ‘geceyarısı’ verdiği 175 bin rakamından daha da düşük bir katılım sayısı olduğunu öne sürdü.

BBC‘nin ‘HARDtalk’ programının sunucusu Zainab Badawi’nin sorularına yanıt veren Erdoğan, Badawi’nin ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili sorusunu yanıtlarken, 9 Temmuz’da yapılan ‘Adalet Mitingi’ne katılım sayısı ile ilgili olarak Maltepe Meydanı’na ilişkin daha önceki sözlerini yalanlayan ifadeler kullandı. Erdoğan, mitinge katılım sayısının 170 bin olduğunu iddia ederken, 7 Ağustos 2016’da gerçekleşen ‘Yenikapı Mitingi’ni hatırlattı ve buradaki sayının ise 2 milyon olduğunu söyledi.

Röportajın o bölümü şöyle:

Ankara’dan İstanbul’a eşi daha önce görülmemiş bir yürüyüş gerçekleşti. Bu yürüyüşün sloganı “Hak, hukuk, adalet”ti. Genel inanış; sizi eleştiren herkesin peşine düştüğünüz yönünde. “Benimle değilsen bana karşısındır” sözünü hatırlatıyor bu…

Şimdi ben size özellikle bir şey söyleyeyim; Bu tamamıyla sözde bir adalet yürüyüşüdür. Ve bu sözde adalet yürüyüşünün ortalaması bellidir. Bunun ortalaması bazen 500 olmuş, bazen 1000 olmuş, bazen 1500 olmuş bu kadar. Bakın bütün bunların bu yürüyüş esnasında hükümetimiz her türlü güvenlik önlemini sağladı. Bu güvenlik içinde bu yürüyüşü yaptılar. Ve gelip de en son topladıkları mitingdeki kalabalık nedir? O kalabalık da ortada. Bakın toplam, İstanbul dışında otobüslerle gelenlerle birlikte topladıkları 170 bin kişi.
Biz bir 7 Ağustos mitingi yaptık. Ve 2 milyon insan orada toplandı. Aramızdaki fark budur. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak, hükümetimiz, hükümet olarak bugüne kadar kimsenin önünü kesmemiştir. Kimsenin demokratik haklarını engellememiştir.

“2 milyon alabiliyor” demişti

Erdoğan, 2 yıl önce 1 Mayıs kutlamaları öncesi Saray’da farklı sektörlerden işçilere yaptığı konuşmada Maltepe’deki miting alanının iki milyon kişilik olduğuna dikkat çekip şunları söylemişti:

“İstanbul Valiliği’nin belirlediği Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe başta olmak üzere; eskiden tabi böyle büyük meydanlar yoktu. Ama şimdi bir Yenikapı var, bir buçuk milyon insanı alabiliyor. Bir Maltepe var, iki milyon insanı alabiliyor. Eğer kendine güveniyorsan, git o meydanlarda yap. Ve bu meydanlarda hiçbir yerin zarar görmesi de söz konusu değil. Gidersin gayet güzel bir şekilde orada toplanır, mitingini de yaparsın, denizden ulaşımı var, karadan ulaşımı var, metro ulaşımı var vesaire.”