Erdoğan Urfa'da kamplardan getirilen Suriyelilere konuştu: Bir referandum da idam için yaparız!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Evet' mitinglerinin Şanlıurfa'daki ayağında 'idam cezası' için de referanduma gideceklerini söyledi.

Erdoğan Urfa'da kamplardan getirilen Suriyelilere konuştu: Bir referandum da idam için yaparız!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasal sınırlarının dışına çıkarak gerçekleştirdiği ‘Evet’ mitinglerinin Şanlıurfa’daki ayağında ‘idam cezası’ için referanduma gideceklerini söyledi.

Erdoğan’ın mitingi için Urfa’nın Ceylanpınar, Viranşehir, Akçakale ve Harran ilçelerindeki sığınmacı kamplarında kalan binlerce Suriyeli alana taşındı. Ceylanpınar Telhamut kampında kalan yaklaşık 20 bin sığınmacı çevre illerden getirilen yüzlerce minibüsle kent merkezine götürülüyor.

Urfa’daki Topçu Meydanı’nda “Toplu açılış” adı altında düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, “16 Nisan’da ‘evet’le sandıklar patladığı takdirde hemen ardından parlamentoya idamla ilgili karar taslağı inşallah gelecek. Sayın Bahçeli ‘evet’ diyor, Sayın Yıldırım aynı, Kılıçdaroğlu da geçenlerde eğer yanlış duymadıysam o da ‘Ben de desteklerim’ dedi. Herhalde destekler değil mi? Desteklemezse ne olur? Bir referandum da onun için yaparız.”dedi.

“Operasyonlar devam edecek”

Erdoğan, sona erdiği açıklanan Fırat Kalkanı Harekatı’yla ilgili de “Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türkiye 67, Özgür Suriye Ordusu ise 500’ün üzerinde şehit verdi. Bu, bin yıldır omuz omuza verdiğimiz mücadelede ödediğimiz son bedeldir. Şayet terör örgütleri, Urfa’nın, Mardin’in, diğer şehirlerimizin sınır bölgelerinden tamamen çekilip her şehri kendi halkına bırakmazsa bu operasyonlar devam edecektir.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

“Bayrak sallamalarına izin vermeyiz”

Birecikli, Suruçlu kardeşlerimiz için Cerablus kendi canlarından bir parça değil mi? Harranlı, Akçakaleli kardeşlerimiz için Tel Abyad, Rakka kendi canlarından bir parça değil mi? Ceylanpınar’la Resulayn’ın, Haseke’nin ayrı düşünülebilmesi mümkün mü? Öyleyse buraları asla terör örgütlerine terk edemeyiz. Adı ister DEAŞ, ister PKK/PYD olsun hiçbir terör örgütünün sınırlarımızın dibinde bayrak sallamasına izin veremeyiz.

“Batı, FETÖ, PKK rahatsız”

Türkiye’nin büyümesinden, zenginleşmesinden, huzurunun ve güvenliğinin artmasından rahatsız olanlar yok mu? Var. Birinci derecede Batı, FETÖ acayip rahatsız, PKK bundan rahatsız. PKK’nın destek verdiği belediyeler vardı değil mi? Ne yaptılar? Benim Kürt kardeşlerime hizmet mi verdiler? Hendek, çukur kazdılar. Ama şimdi o teröristleri, o çukurlara gömdük, gömüyoruz, gömeceğiz.

“Yalan, iftira, küfür gırla…”

Ağızlarından çıkanlara bakıyorum. Yalan, iftira, küfür gırla gidiyor. Urfalı böyle lafını bilmeden konuşanlara ne der? Densiz deve girmez eve! Bu Urfalının sözü. Bunların yaptıkları da densizlik. Milletten umutlarını kestiler. Aksi takdirde Evet diyenleri denize dökmekten, Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş kadar sevinmekten söz ediyor. Kim? Baykal gibi birisi. Yazıklar olsun. Bir milletvekili de otobüsün üstünden hakaretler ediyor. Haddini bil. Bu millet öyle kolay kolay bu işlere prim vermez.”