Erdoğan tek konuşmada kendisini iki kere yalanladı: Hayırcılar terörist mi değil mi?

Normal şartlarda tarafsız olması beklenen ancak her fırsatta anayasayı delerek taraf olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan günü gerçekleşecek Başkanlık Anayasası referandumu için oy istemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kral FM’e canlı yayında bağlanan Recep Tayyip Erdoğan, Kral Grubu Genel Koordinatörü Mehmet Akbay’ın “sorularını” yanıtladı. Gerçekleşen röportaj sırasında bol bol radyo överek nostalji rüzgarları(!) estiren... View Article

Erdoğan tek konuşmada kendisini iki kere yalanladı: Hayırcılar terörist mi değil mi?

Normal şartlarda tarafsız olması beklenen ancak her fırsatta anayasayı delerek taraf olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan günü gerçekleşecek Başkanlık Anayasası referandumu için oy istemeye devam ediyor.

Bu kapsamda Kral FM’e canlı yayında bağlanan Recep Tayyip Erdoğan, Kral Grubu Genel Koordinatörü Mehmet Akbay’ın “sorularını” yanıtladı.

Gerçekleşen röportaj sırasında bol bol radyo överek nostalji rüzgarları(!) estiren Erdoğan, aynı zamanda komünistlere dil uzatmaktan da geri durmadı. Böylelikle ülkedeki geleneksel sağ seçmene göz kırpmak için tipik bir sağ siyasetçinin yapması gereken her şeyi yapmış oldu.

Canlı yayında gerçekleşen konuşmasında Erdoğan aynı zamanda, tek konuşmada kendisini iki kere yalanlayarak alanındaki rekorunu pekiştirdi.

Erdoğan’ın ilgili konuşmaları şu şekilde:

“Hayır diyenlere terörist demedim”

“Ben daha önceden de hayır diyenler terörist demedim. Hayır diyenlere bir çağrıda bulunuyorum, ‘Hayır’ diyenleri anlayışla karşılarım dedim. Ancak şu anda ‘Hayır’ı kim savunuyor; Kandil ‘Hayır’ diyor mu? Diyor. Bölücü başı İmralı’dan ‘Hayır’ı savunuyor mu? Savunuyor. Pensilvanya ‘Hayır’ diyor mu? Diyor. Ben de söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana arkadaşını diyorum. Bu adamların Türkiye ile ilgili gördükleri hayırlı bir rüya yok.”

“Zamanın komünistleri kıyameti kopardı”

“Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Birinci köprü yapılırken o zamanın komünistleri kıyameti kopardılar. İkinci köprü için hayır dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne karşı çıktılar. Marmaray’a, Avrasya tüneline hayır dediler. Biz de bu kadar güzel şeylere karşı olanlarla bir olma diyoruz.”