Erdoğan tedirgin: İstanbul'u kaybedersek...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisine yönelik uyarıları İstanbul'la ilgili yaşadığı korkuyu ortaya koydu.

Erdoğan tedirgin: İstanbul'u kaybedersek...

AKP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından yerine 2019 yılındaki seçimlere kadar getirilecek isim için arayışlar sürerken, Genel Başkan Tayyip Erdoğan’ın partisine yönelik uyarıları İstanbul’la ilgili yaşadığı korkuyu ortaya koydu.

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi‘nin aktardığına göre Erdoğan, pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla ilgili istişare toplantısında, ilçe belediyelerinin çalışmalarından memnun olmadığını söylerken,”İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” dedi.

Selvi’nin yazısında Erdoğan’ın uyarılarına ilişkin bölüm şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda çok önemli uyarılarda bulunuyor. Önümüzdeki sürece ışık tutması açısından bunları madde madde paylaşmak istiyorum.

1- “Çıtayı kendi elimizle en yükseğe koyduk. Önceden yüzde 40’la seçim kazanıyorduk. Ancak kendi elimizle bunu yüzde 50 artı 1 yaptık. İstanbul’da 10 milyon seçmen var. İstanbul seçimleri Türkiye ortalamasını etkiliyor. Seçim kazanmak için artık yüzde 40 almak yetmiyor. En küçük bir yanlış bizi götürür. Bunu düşünerek hareket etmeliyiz”

2- Şunu hatırımızdan çıkarmamamız lazım. Türkiye ve İslam dünyası hatta ümmet bizden hizmet bekliyor. Bu şuuru kaybetmememiz lazım.

3- Davaya sadakat çok önemli. Ben sadakat ararım. Çünkü her şeyin başı sadakat. Başında da söylediğim gibi en büyük sadakat davaya olan sadakattir.

4- Bu iş kişisel hesaplarla yapılacak bir iş değil. Herkes kişisel oyun oynuyor. Bu yaklaşım seçimlerde bizi sıkıntıya sokar.

5- Milletvekillerine buradan görev veriyorum. İstanbul’u sokak sokak dolaşacaklar.

6- İlçe belediye başkanlıklarının en az yarısını kazanmalıyız. Ama bu tempo ile olmaz. İlçe belediyelerinin çalışmalarından memnun değilim.”