Erdoğan sola sataşmadan edemiyor: Türk solunun tarlası...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elektrik Yatırımları Açılış Törenini'nde yine sosyalistleri hedef aldı.

Erdoğan sola sataşmadan edemiyor: Türk solunun tarlası...

2019 seçimleri öncesi Atatürk vurgulu söylemleri arttıran AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir süredir konu ile ilgili olarak ‘marksistler’ adı altında hedef aldığı sosyalistlere bu kez Elektrik Yatırımları açılış töreninde gerçek dışı ifadelerle saldırmayı sürdürdü.

Milyonlarca kişinin katıldığı 2013 Haziran Direnişi’yle ilgili bildik ezberleri tekrarlayan Erdoğan, doğanın yağmalanmasına karşı mücadele eden çevrecilerin kendilerini ‘sol ve sosyalist’ sıfatlarıyla tanıtıldığını söylerken, Türkiye solu için de “Türk solunun tarlası, sözüm ona karşı oldukları emperyalistler tarafından çok önceden sürülmüştür” ifadesini kullandı.

Partisinin iktidarı döneminde Türkiye uluslararası sermayenin ve emperyalist merkezlerin çiftliğine çevrilirken Erdoğan, Türkiye soluna yönelik iftiralarına “‘Kahrolsun’ dedikleri tüm güçlerin bilerek ya da bilmeyerek taşeronluğunu yapmışlardır.” sözleriyle devam etti.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Şimdi nükleere başlıyoruz ama birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da nükleer enerjiyi yapacağız. Safsataları tutmayınca çevreciliğe başladılar. Gezi olayları sırasında milletin canına kasteden vandalları 3-5 ağaç için çevreci gençler diye pazarlamaya başladılar. Baktılar bu etiket yurt dışında prim kazandırıyor, çukur eylemlerinde de benzer tavırlara rastladık. Eğer mesele gerçekten çevreyse bu ülkenin varlığını 21 milyon hektardan 22 milyon hektara çıkan iktidar partisi olarak kusura bakmayın çevreci sıfatını bunlara bırakmam.

Ülkemizde bu tür istismarları yapanlar kendilerini sol ve sosyalist sıfatlarla tanıtıyorlar. Türk solunun tarlası, sözüm ona karşı oldukları emperyalistler tarafından çok önceden sürülmüştür. ‘Kahrolsun’ dedikleri tüm güçlerin bilerek ya da bilmeyerek taşeronluğunu yapmışlardır. Bu gruplar Türkiye’nin büyümesini sabote etmenin en kullanışı araçları olmuştur.”

Herkes kullanırken kömüre karşı çıkmak, “Türkiye kendi kaynaklarını kullanmasın” demek değil midir? Ülkemizin ekonomik bağımsızlığını savunan hiç kimsenin enerji yatırımlarına karşı çıkması mümkün değildir. Dün darbecilere, vesayetçilere gönüllü hizmetkarlık edenler, bugün de Türkiye’nin enerji yatırımlarını baltalamak isteyenlere piyonluk yapıyor.”