Erdoğan bu okulun 'promosyon'unu çok sevecek!

Mezitli İmam Hatip Ortaokulu idaresi, okula öğrenci çekebilmek için skandal bir yönteme başvurdu.

Erdoğan bu okulun 'promosyon'unu çok sevecek!

Mezitli İmam Hatip Ortaokulu idaresi, okula öğrenci çekebilmek için skandal bir yönteme başvurdu. Okulun dış cephesine asılan pankartta, “Mezitli İmam Hatip Ortaokulu sizleri bekliyor. Hem dünyası, hem ahireti için. Ne duruyorsunuz? Kaçmaz bu fırsat” ifadesi yer aldı.

Mersin şehir merkezinde ve Mezitli ilçe merkezinde bulunan bir çok köklü okul çeşitli gerekçelerle şehirden uzak yerlere taşınırken, merkezi yerlerdeki okullar imam hatip okullarına dönüştürüldü. O okullardan biri olan Mezitli İmam Hatip Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Lisesi’nin şehir dışına taşınması sonucu boşalan okul binasında faaliyete başladı. Mezitli İmam Hatip Ortaokulu idaresi, okula öğrenci çekebilmek için okul binasının dış cephesine astırılan pankartta, “4.sınıfı bitiren, 5., 6.,7. Sınıfa giden her öğrenci kayıt yaptırabilir. Mezitli İmam Hatip Ortaokulu sizleri bekliyor. Hem dünyası, hem ahireti için. Ne duruyorsunuz? Kaçmaz bu fırsat” denilidiği görüldü.

[Haber görseli]

Erdoğan “Ahiretinizi yakmayın” demişti

Mezitli İmam Hatip Ortaokulu’nun bu ‘reklam’ı akıllara AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 16 Nisan şaibeli referandumundan önce Bursa’da ‘açılış’ adı altında düzenlendiği ‘Evet’ mitingini getirdi.

Erdoğan burada ‘Hayır’ oyu verecek vatandaşlara seslenirken “Buna karşı çıkacağım derken dünyanızı da ahiretinizi de tehlikeye atmayın.” diye konuşmuştu. Erdoğan’ın siyasal islamcılığın en ahlaksız hallerine örnek oluşturan bu sözlerini Mersin İmam Hatip Ortaokulu da unutmamışa benziyor: