Erdoğan muradına erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü.

Erdoğan muradına erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapıldı.
Trump başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Erdoğan ile görüşme yapmamış olması bazı soru işaretlerine neden olsa da, dün yapılan görüşme ile birlikte bu durum ortadan kalktı ve görüşmede Türkiye ile ABD’nin müttefik olduğunun altının çizildiği öğrenildi.
Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Trump’ın, IŞİD’e karşı sürdürdüğü mücadelede Türkiye’ye desteğini ifade ettiği bildirildi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Trump’a başkanlık görevinde başarı dileklerinde bulunduğu belirtildi. Bölgesel konular ile terörle mücadelenin geniş olarak ele alındığı telefon görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı basın merkezi tarafından açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD Başkanı Sayın Trump’a başkanlık görevinde başarılar dilediği görüşmede, Türkiye ve ABD’nin her zaman birbirlerine ittifak bağlarıyla bağlı dost ve müttefik iki ülke oldukları vurgulanmıştır.

İki lider, Türkiye ve ABD olarak, terörizmin her türüne karşı birlikte mücadeleye devam etme konusundaki kararlılıklarını teyit etmişlerdir.

ABD Başkanı Sayın Trump, ülkesinin stratejik ortağı ve NATO müttefiki olan Türkiye’ye desteklerini ifade ederek, DEAŞ’a karşı sürdürülen mücadeleye ülkemizin yaptığı tüm katkıları memnuniyetle karşıladıklarını belirtmiştir.”