Erdoğan: Milletimiz bize mahkum değil

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün partisinin İl Başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan: Milletimiz bize mahkum değil

Günlerdir ortalarda görünmemesiyle dikkat çeken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün partisinin İl Başkanları toplantısında boy gösterdi.

Erdoğan konuşmasında muhalefete yüklenirken, partisine yönelik tasfiye süreci ile ilgili de “Her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız.” dedi.

Erdoğan konuşmasında “Milletimiz bize mahkum değil. AK Parti 15 yıllık iktidarını milletimizin kendisine mecburiyetine değil yaptığı hizmetlere borçludur.” ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından bazı satırbaşları:

“Faturası bize kesilir”

Bize milletin adamı olarak görev alacak ilçe başkanları, il başkanları, AK Parti kadroları lazım. Kadrolar 2019 yılındaki seçimlere kadar olan süreçteki hazırlıkları yürütecek ve seçimleri bizzat yöneteceklerdir. O yüzden Mart, Kasım 2019 bizim için önemli süreçler. O yüzden en küçük bir lekeye, sızmaya izin vermemeliyiz. Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan, çeşitli ülkeler diğer yandan ülkemizi yıpratmak için var güçleri ile çalışıyorlar. Bu saldırılara karşı mücadele etme sorumluluğu, iktidar partisi olarak bizim, yani AK Parti kadrolarının üzerindedir. Kimseye suç yükleyemeyiz. Bunun faturası tarih tarafından bize kesilir. Onun için de çok hassas, dikkatli olacağız.

“CHP’nin dili terör örgütünün dili”

Ana muhalefet partisi programı ile milletimizin gönlünü kazanarak iktidara gelmek yerine AK Parti ile Türkiye’nin de kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme hesabı yapıyor. Dil normal bir muhalefet dili değil. Şu anda Almanya’daki iktidar muhalefet mücadelesindeki ortak payda Türkiye’ye, Erdoğan’a saldırmak. Burada da ana muhalefetin dili terör örgütünün dili ile aynı. Tavırlar aynı. Benim milletim bunu Allah’ın izni ile yutmaz.

“Yolsuzluk yapanı kenara koyacağız”

Milletimiz kendisi ile birlikte çocukları ve torunları için de aydınlık bir gelecek tasavvur ediyor. Bunu ana muhalefet partisinin hayata geçiremeyeceğini de çok iyi biliyor. Elbette milletimiz bize mahkum değil. AK Parti 15 yıllık iktidarını milletimizin kendisine mecburiyetine değil, 81 vilayeti ile, 80 milyon insanı ile ülkenin tamamına yaptığı hizmete borçludur. Daha çok icraat yaparak desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız. Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konuda kararlılığı çok önemli. Engel mi oluyor, kenara koyacağız.

“Sosyal medyadaki görüntüler Arakan’la ilgili değil”

BM Genel Kurulu’nda ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye dile getirdiğimiz itiraz insanlığın ortak sesidir aslında. TİKA, AFAD, Kızılay gibi kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle yardım bekleyen herkese el uzatmanın çabası içinde olduk. Türkiye’nin imkanları tüm bu çalışmaları yürütmeye yetiyor. Geçen yıl 6,2 milyar dolar yardım yaptık. Bunun son örnedği Arakan Müslümanlardır. 1. Dünya Savaşı döneminde Arakan müslümanları bizim zaferlerimiz için dua etmiştir. Bununla da kalmamış yardım paralarını ülkemize göndermişlerdir. Arakan hiçbir ilgimizin olmadığı bir coğrafya değildir. Medyada özellikle de sosyal medyada dolaşan görüntüler, haberlerin pek çoğunun Arakan’la ilgili yoktur. Bu resimlerin bir kısmı bizdeki Gezi olayları dahil dünyadaki pek çok olayda kullanılmıştır. Merkezi belli. BM dahil neredeyse hiçbir uluslararası kuruluşa izin verilmemesi vehameti ortaya koymaktadır.