Erdoğan malum vakfın kürsüsünde: Ensar Vakfı gibi STK'lar ilim, irfan ve ahlak abidesi bir nesil ortaya koymalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ensar Vakfı kürsüsüne çıktı.

Erdoğan malum vakfın kürsüsünde: Ensar Vakfı gibi STK'lar ilim, irfan ve ahlak abidesi bir nesil ortaya koymalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Ensar Vakfı Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu.

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın açıklamalarına geçmeden önce okurlarımıza Ensar Vakfı yurtlarında ne yaşandığını hatırlatmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl içerisinde Ensar Vakfı’na bağlı Karaman’daki yurtlarda yaşları 8 ila 10 arasında değişen 45 erkek çocuğun yurt yöneticileri tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı.

Karaman’da 8 ila 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmen M. B. tutuklanmıştı. M.B.’nin 10 çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.

Şüphelinin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği ortaya çıkmıştı. Bu vakıf ve dernekler savunmaya geçmişti.

M.B., Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için 508 yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak yurtların sahibi olan vakıflara tek bir yaptırım uygulanmadı.

Çocuk tecavüzünden tescilli Ensar Vakfı’nın Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

“Kuruluşundan bu yana vakfımıza emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Dualarımız ülkemiz için gayret gösteren herkes içindir. Dualarımız dünyanın dört bir yanında acı çeken Müslümanların kurtuluşa ulaşması içindir. Dualarımız İslam aleminin bulunduğu fitne çukurundan çıkabilmesi içindir.

Biz 14 yıldır siyasi iktidarız. Ama halen sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var.

Vakıf, dernek, parti gibi kuruluşlardan yapılan hizmetler gönül işidir. Sevgi, sevda işidir. İnsan yetiştirmek her şeyden önce inanç, adanmışlık, sabır ve süreklilik gerektirir. Her imkanımız var, tek eksiğimiz hizmete dönüştürecek adanmışlardır. Biz 80 milyon insanın tamamına ulaşmayı hedefleyen bir hareketiz, bunun farkında olmamız gerekir. Bizi birçok şeyler aldatmamalı. Umudunu bize bağlamış milyonlarca mazlumun sorumluluğunun üzerimizde olduğunu unutmamalıyız. Bizim sınırlarımız 780 bin kilometre değildir. Başka türlü davranma şansımız yoktur.

15 Temmuz’un kahraman gazisi

Dün akşam şehit yakınlarımız ve gazilerimizle bir iftar yaptık. Masamızda bir hanım kardeşimiz vardı. Şuan gazi, eşi de o gece şehit oldu. O gazi haliyle, kararlılıkla geleceğe kendini hazırlamanın gayreti içerisindeydi. İşte bu ruh, bu şuur bizim için çok önemli. Türkiye bu noktaya bedeli ağır bir mücadelenin sonunda geldi.

Gezi Parkı’nın gençleri değildi

Gençlerimiz de 15 Temmuz’da hemen harekete geçtiler, darbecilerin üzerlerine gidip işgal edilen yerleri kurtardılar. En ön saftaydılar. ‘Gençlerden hayır gelmez’ diyenleri mahcup ettiler. O gece oraya gelenler Gezi Parkı’nın gençleri değildi, bunu iyi görmemiz lazım. O gece oraya gelenler vatanını seven gençlerdi. Burada bir güzellik ve önem var.

Seçilme yaşını 18’e indirerek, gençlerimize olan güvenimizi gösterdik. Şimdi daha çok çalışacağız. Bizim gençliğimiz bu ülkeyi, adeta nasıl bir değişime tabi tutulur bunu gösterecektir. Gençlerimize fırsat vereceğimizi buradan ilan ediyorum. Gençlerimizin de kendilerini her alanda en iyi şekilde geliştireceklerine inanıyorum. Onun için Ensar Vakfı ve benzer STK’lar bu konuda rekabet içerisinde olmalı. İlim, irfan ve ahlak abidesi bir nesil ortaya koymalı.”

(Açıklamanın kaynağı: Yeni Şafak, Fotoğraf: İHA)