Erdoğan: İşi S-400'lerle bitirmeyi düşünmüyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SayınPutin'le görüşmelerimizde işi S-400'lerle bitirmeyi düşünmüyoruz. S-500'lerle ilgili de görüşmelerimiz oldu" dedi.

Erdoğan: İşi S-400'lerle bitirmeyi düşünmüyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya’dan satın alınmasında imzaların atıldığı açıklanan S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili “Sayın Putin’le görüşmelerimizde işi S-400’lerle bitirmeyi düşünmüyoruz. S-500’lerle ilgili de görüşmelerimiz oldu” dedi.

Ukrayna ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dönüş yolunda beraberindeki gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, “S-400’lerin ortak üretimi ve Rusya’da buna karşı bir direnç var mı? Direnç varsa bu S-400 programını etkiler mi? Türkiye Patriotlarla da ilgileniyor mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“S-400’lerle alakalı olarak herhangi bir sıkıntı yok. Birinci pakette ortak üretimimiz olmayacak. Birinci paketi onlardan alacağız. Ama ikinci paketten itibaren artık ortak üretimin adımlarını inşallah atacağız. Bizim Sayın Putin’le yaptığımız görüşmelerde işi S-400’lerle bitirmeyi düşünmüyoruz. S-500’lerle ilgili de görüşmelerimiz oldu. Temenni ederim ki bu görüşmelerimizi de (S-500’lerle alakalı) hayata geçiririz. Patriotlarla ilgili herhangi bir düşüncemiz yok. Patriotlar dünyada tedavülden kalkıyor. Tabii bizim şu anda yeni attığımız bazı adımlar da silahlı ve silahsız insansız hava araçlarında aldığımız mesafe, bunun yanında tank motorları ile ilgili adımlar var. Bunlarla ilgili değişik ülkelerde güzel gelişmeler var. Bunlar da geliştikçe kamuoyunu bilgilendireceğiz.”