Erdoğan ile Neçirvan Barzani'nin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin görüşmesinin ayrıntıları

Erdoğan ile Neçirvan Barzani'nin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında basına kapalı gerçekleşen görüşmenin içeriği açıklandı.

Görüşmeye ilişkin IKBY Hükümeti resmi sayfasından yapılan açıklamada, Bölge Başbakanı Barzani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IKBY-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

IMP News‘in aktardığına göre görüşmede PKK’nin Şengal’de konuşlanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, herkese PKK’nin buradan çıkarılması için girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.

Erdoğan’ın, Şengal’deki hava saldırısının PKK hedeflerine yönelik olduğunu belirttiği ifade edilen açıklamada, Peşmerge noktalarının yanlışlıkla vurulduğunu söylediği aktarıldı.

Açıklamaya göre, bu olaydan dolayı derin üzüntü duyduğunu dile getiren Erdoğan, hava saldırısında hayatını kaybeden Peşmergeler için Başbakan Neçirvan Barzani’ye başsağlığı dileyerek yaralanan Peşmergeler için de acil şifalar diledi.

Görüşmede, IKBY ile ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini belirten Erdoğan, Erbil-Bağdat arasındaki sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Barzani: İlişkiler geliştirilmeli

Görüşmede Başbakan Neçirvan Barzani’nin de Türk savaş uçaklarının hava saldırısıyla Peşmerge noktasının vurulması hadisesinin bir daha yaşanmaması gerektiğini belirterek, IKBY hükümetinin de PKK’nin bölgeyi terk etmesini umduğunu söyledi.

Barzani, IKBY ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her yönden geliştirilmesi konusunda Erdoğan’la hemfikir olduğu ifade etti.