Erdoğan için kıl çadırlar kuruluyor

Muş'un Malazgirt ilçesindeki 'Zafer' etkinliklerine katılacak Tayyip Erdoğan için 8 kıl çadırı kuruluyor.

Erdoğan için kıl çadırlar kuruluyor

Muş’un Malazgirt ilçesinde “26 Ağustos Zafer Bayramı” etkinliklerine katılacak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için, buradaki Zafer Anıtı’nda 8 kıl çadırı kuruluyor.

Kurucuları arasında Bilal Erdoğan’ın da olduğu Okçular Vakfı tarafından düzenlenen “Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yıldönümü etkinliklerine Tayyip Erdoğan da katılacak.

Pamir Derneği Başkanı Kasım Bek Varol, hazırlıklara ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız için kıl çadırlarını kurmak için ilçeye geldik. Bu yıl Okçular Vakfı ile birlikte organizasyonda çalışıyoruz. Ayrıca Malazgirt Kaymakamız Sayın Soner Kırlı da bize çok destek veriyor. Bu kıl çadırlarımız çok özel yapılıyor. Eskiden atalarımızın ve savaş komutanlarımızın savaştan sonra dinlenmek için kullandıkları çadırların aynısını burada da kuracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız için kuracağımız kıl çadırı ve onun yanına kuracağımız diğer 8 adet kıl çadırı tamamıyla el yapımı olarak yıllar süren bir işçilik sonunda büyük zahmetlerle yapılıyor. Bu çadırlarımız kışın sıcak yazın serin tutuyor” dedi.