Erdoğan: Güçlü olanın haklı olarak kabul edildiği dünyayı kabullenmek mümkün değil

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forumda konuşma yapıyor.

Erdoğan: Güçlü olanın haklı olarak kabul edildiği dünyayı kabullenmek mümkün değil

TRT World Forum’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil.” dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forumda konuşma yaptı.

Erdoğan, “Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değil.” dedi.

Bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek akıl karı mıdır?”

AKP’li Cumhurbaşkanı, “PYD ile YPG’yi DEAŞ denilen bir terör örgütüne karşı kim yanına alıyor? Amerika. Şimdi bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek, yok etmek akıl karı mıdır? Ben bunu Sayın Trump’a söylediğim için burada da açık açık söylüyorum.” diye konuştu.

“Bayan Merkel yanındakilere bakıyor, farklı bir duruma yatıyor”

Erdoğan “G20’ye gittik Hamburg’da ve Berlin’deki başbakanlığın önünde bir pankart, bir de Mercedes otomobil. Pankartta benim resmim var, Sayın Putin’in resmi var, bir de Suudi Arabistan Kralı’nın resmi var. ‘Öldüren Mercedes’i alır.’ Ben bunu Bayan Merkel’e söylediğim zaman, Bayan Merkel yanındakilere bakıyor, farklı bir duruma yatıyor aslında. Samimi olalım, dürüst olalım. Yani bu başbakanlığın önünde oluyor, senin bundan haberin yok, böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Kim bu büyükelçi?

Erdoğan, vize krizine ilişkin yaptığı açıklamada, “(Vizeleri kaldırdık.) Bunu diyen kim? Ankara’da büyükelçi, kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına, stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla ‘vizeleri kaldırdık’ diyebiliyorsa, o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım” dedi.