Erdoğan : Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya'nın yoludur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü yönelik, “Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıla mahkum olarak tutuklanmasının ardından... View Article

Erdoğan : Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya'nın yoludur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü yönelik, “Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıla mahkum olarak tutuklanmasının ardından başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü hakkında, “Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur” dedi.

Erdoğan, “Gidin FETÖ, PKK, DHKP/C davalarının görüldüğü mahkemelere şehitlerin, gazilerin, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocuklarını anın. Buradan diyoruz ki, darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun” dedi.

Erdoğan, “Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü, teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Güya ‘adalet’ diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesine kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet, hukuk olamaz.”