Erdoğan: Ey Rutte, seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimden birinci olarak çıkan Mark Rutte'ye yüklenmeye devam etti.

Erdoğan: Ey Rutte, seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasal sınırlarını çiğneyerek ve kamu olanaklarını usülsüzce kullanarak devam ettirdiği ‘Evet’ kampanyalarının Sakarya ayağında, Hollanda’da dün düzenlenen seçimden birinci olarak çıkan mevcut Başbakan Mark Rutte’ye yüklenmeye devam etti.

Erdoğan, “toplu açılış töreni” adı altında yaptığı ‘Evet’ mitinginde Rutte’ye “Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin. Ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin.” diye seslendi.

Sen gidip başka ülkelerde seçim propagandası yapıyorsun. Bak İsveç’in eski başbakanı, dışişleri bakanı güzel bir açıklama yaptı “Siz gelip bizde yapıyorsunuz” dedi. “Yoksa beni de içeri mi alacaksınız” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bak İsveç’in eski başbakanı güzel bir açıklama yaptı…”

“Sen gidip başka ülkelerde seçim propagandası yapıyorsun. Bak İsveç’in eski başbakanı, dışişleri bakanı güzel bir açıklama yaptı ‘Siz gelip bizde yapıyorsunuz’ dedi. ‘Yoksa beni de içeri mi alacaksınız’ dedi.

Şimdi çok enteresan… Aynı zamanda yine geçenlerde bir Alman televizyonunda, eski genişlemeden sorumlu komiser, bir programda burada mahkum olup kaçıp Almanya’ya giden bir ajan terörist var ya, onlarla aynı programda rezil etti onu. Bir defa ‘Erdoğan’a diktatör demekle yanlış yapıyoruz’ dedi. ‘AB sürecinde biz sık sık görüşürdük’ dedik. Ve ‘Ne dediysem Türkiye yerli yerine getirdi’ dedi.

“Ne geri kabulü ya?”

Ne geri kabulu ya… Geç onları geç. Sen benim bakanımı, Hollanda’ya sokmayacaksın, sen benim dışişleri bakanıma uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarım olan başkonsolosluk binasında görüşme yapmak, oraya girmesine fırsat vermeyeceksin. Eee? Bizden buralara girişi bekleyeceksin yok öyle şey. Arapların güzel bir sözü var “Men dakka dukka” Kim dak ederse, orada dak olur. Şimdi siz bunları mı yaptınız? Sen atını itini benim oradaki Türk vatandaşlarımın üzerine mi saldın? Benim orada Hüseyin Kurt’umu itlerine mi ısırttın. Bunun bedelini ödeyeceksin.

“Ey Rutte…”

Ey Rutte, sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin. Ama bilesin ki Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. Efendim “seçimden sonra başbakan ile bir yemek yiyebiliriz” Biz de öyle bir başbakan yok, geç o işi. Sen kaybettin. Avrupa’da kim bunları yapıyorsa ki, Almanya bu işin başını çekmiştir. Onlarla da bu işi enine boyuna oturup konuşacağız.”