Erdoğan eski iktidar ortağı için konuştu: Adam ilkokul mezunu, takılmışlar peşine gidiyorlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da polislere hitap etti.

Erdoğan eski iktidar ortağı için konuştu: Adam ilkokul mezunu, takılmışlar peşine gidiyorlar

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, polislere hitaben yaptığı konuşmada eski ortağı Fethullah Gülen ve Gülen cemaatini hedef aldı.

Saray’da düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuşan Erdoğan’ın sözlerinin önemli bir kısmında, emniyette kendi iktidarının da siyasi desteği doğrultusunda çok yoğun şekilde kadrolaşan Fethullahçılara yer vermesi dikkat çekti.

“Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347’yi buldu.” diyen Erdoğan, “Eskiden yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün bir gayretle sadece bu yıl bin 859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirme programını sürdüreceğiz.” dedi.

“Kaşanesinde yaşıyorlar”

Erdoğan “Adam ilkokul mezunu, herhangi bir şeyi yok, takılmışlar peşine gidiyorlar. Şu anda da birçoğu kaçmış, Pensilvanya’da onun kaşanesinde, onunla beraber yaşıyorlar. 400 dönüm arazi Amerika onlara tahsis etmiş, orada beraber ‘dünyada 160 ülkeyi buradan idare ediyoruz’ diyorlar. Ama Amerika’nın bir sesi çıkıyor mu? Çıkmıyor. Defaatle görüşmemize rağmen, 85 koli dosyayı bunlara göndermemize rağmen ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Burada ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Birileri bizi bir yerlerden idare etmeye çalışıyor. Birileri bizi bir yerlerden bölmeye, parçalamaya çalışıyor. Fakat bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyecekler, parçalayamayacaklar.” dedi.