Erdoğan: Emperyalistler, kan emiciler sömürmeye devam ediyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD işbirlikçisi eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için "Ondan öğrenecek çok şey var" dedi.

Erdoğan: Emperyalistler, kan emiciler sömürmeye devam ediyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,  II. Dünya Savaşı yıllarında Nazi tümeni üyeliği yapan, NATO’nun parçalayıp işgal ettiği Yugoslavya’daki yıkım sırasında ABD müttefikliği ve son olarak Türkiye’de Erdoğan’a verdiği destekle hatırlanan “bilge kral” lakaplı eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç için düzenlenen anma töreninde konuştu.

Erdoğan, Ankara’da Saray’da düzenlenen anmada, son dönemde yüksek perdeden sarfettiği sert sözlerden ileri gitmeyen ABD ve AB aleyhindeki açıklamalarına devam etti.

Irak, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgedeki bir çok ülkeye savaş, kan ve yıkım götüren ABD emperyalizmine iktidarı döneminde verilen desteği unutan Erdoğan, “Emperyalistler, kan emiciler sömürmeye devam ediyor” diye konuşmaktan çekinmedi.

İzzetbegoviç’ten “Bizim onun duruş ve asaletinden öğrenecek çok şeyi var.” diye bahseden Erdoğan, sözü Arakan’a getirirken şu ifadeleri kullandı:

“Emperyalistler, kan emiciler sömürmeye devam ediyor. Arakan’ın haini görüyoruz. O güçlü bildiklerimiz bu işi çözemezler mi? Ama ölen Müslüman ise onlar için önemli değil. Terörist Hıristıyanların içinden çıktıysa ses yok. Biz DEAŞ terörist diyoruz ve mücadele veriyoruz. Niye? Biz onların İslam ile alakası olmadığını açıkça haykırıyoruz. Halep’ten İdlib’e insanlar kaçarken ses çıkardılar mı? Ona sessiz kalan Myanmar’daki Budist terörüne ses çıkarmıyor. İnsan hakları demokrasi ve özgürlükler dün Boşnak’lara bugün de Suriyelilere Filistinlilere çok görünüyor. Zulmü trübünlerden seyredenler değişmedi. Sahile vuran masum çocuk bedenleri Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır.”