Erdoğan: Emperyalistler için tek değer altındır, elmastır, petroldür

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sudan’ın Hartum Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

Erdoğan: Emperyalistler için tek değer altındır, elmastır, petroldür

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sudan’ın Hartum Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan, törende bir konuşma yaptı.

‘BATI’NIN KARAKTERİNDE BU VAR’

Sevakin Adası’nda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) restore ettiği mescit ve camileri incelediğini söyleyen Erdoğan, adanın tahsil edilmesi durumunda Türkiye tarafından restore edileceğini belirtti. Erdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanına dedim ki, ‘Bu adayı bize tahsis etseniz de tamamıyla restore etsek ve bu adayı tarihi şanına layık bir hale getirsek’ Buraları böyle görmek bizi üzdü, oraları yer ile yeksan etmişler. Kim? Batı. Batı’nın karakterinde bu var” şeklinde konuştu.

‘YAPTIRIMLARIN KALMASI LAZIM’

Sudan’a yönelik yaptırımları hiçbir zaman desteklemediklerini ifade eden Erdoğan, “Sudanlıları sıkıntıya sokan adeta hayatlarını kabusa çeviren haksız yaptırımların kaldırılması lazım. Bu nasıl bir zulümdür. Ama emperyalist güçler bunu hep yaptılar hala yapmaya devam ediyor” dedi.

“Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganları üzerine Erdoğan, “Biz hep dik durduk. Şunu bilmenizi isterim, biz Allah’ın huzurunda rükuda ve secdede eğilmekten başka hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik” diye konuştu.

‘BİR DAMLA PETROLÜ, KANDAN DAHA DEĞERLİ GÖRÜYORLAR’

“İslam dünyası bir kez daha bölünmek isteniyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir damla petrolü, bir damla kandan daha kıymetli gören anlayış, sefil kaynaklarımızı sömürmek ve zenginliklerimizi gasp etmek için bizi birbirimize kırdırıyor. Bunun için kimi zaman ekonomik yaptırımları kimi zaman medyadaki elemanlarını kullanıyorlar. İrlandalı bir yazar şöyle bir tespitte bulunuyor: Kan kokusu almış bir köpek balığından daha tehlikelisi, petrol kokusu almış emperyalistlerdir. Emperyalistler için tek değer altındır, elmastır, petroldür. Bir avuç petrol için çiğnemeyecekleri hiçbir değer, ilke yoktur” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kudüs kararına karşı Birleşmiş Milletler’de kabul edilen tasarıya 128 ülkenin destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, “Tüm dünya ABD’nin Kudüs kararının hukuksuz olduğunu kanıtlamış oldu. Bizler birlikte hareket edince neleri başarabileceğimizi göstermiş olduk. Bundan sonra Müslümanlar olarak birbirimize daha çok kenetleneceğimize inanıyorum. Bu 128 ülkeye şahsım, milletim ve İslam dünyası adına teşekkür ederim” dedi.

İki ülkenin ortak bir üniversite kurması için Türkiye’ye döndüğünde talimat vereceğini belirten Erdoğan, “Bir Türk-Sudan üniversitesi kurulması için, dönünce gerekli talimatları vereceğim. YÖK bu konuda gerekli çalışmaları yapacaktır” şeklinde konuştu.