Erdoğan coştu: Silahlı teröristle doları olan terörist arasında fark yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'daki 'geleneksel' muhtarlar buluşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan coştu: Silahlı teröristle doları olan terörist arasında fark yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki ‘geleneksel’ muhtarlar buluşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, TBMM’de devam eden başkanlık teklifi maddeleriyle ilgili görüşmelerde muhalefetin kendisine yönelik göndermelerine yanıt vererek “İkide bir tek adamcılık, tek adamcılık. Nedir tek adamcılık? Eğer tek adamcılıksa bu. Daha da gerilere giderseniz asıl tek adamcılığı orada görürsünüz.” diye konuştu. Erdoğan’ın sözlerinin devamını “Ben bu defterleri açmak istemiyorum, ama zamanı gelince gerekirse açarız” diye bitirerek konuyu Atatürk dönemine kadar getireceğine işaret etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Dolar bozdurma kampanyasının da devam etmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Ekonominin artık Türkiye’ye saldırmak amaçlı kullanıldığını artık biliyorsunuz. Elinde silahı olan teröristle elinde doları, eurosu, faizi olan terörist arasında hiçbir fark yok.” diye konuştu.

Erdoğan’ın sözlerinden bazı satırbaşları şöyle:

“İkide bir tek adamcılık tek adamcılık”

Parlamentoda çalışmaları engellemek, süreci uzatmak hiçbir şey kazandırmıyor. 15 gün değil, 1 ay. Ben inanıyorum ki, bu parlamentodan çıkıp milletin önüne gidecektir. Eğer millete saygınız varsa, milletin iradesine inanıyorsanız, Gazi Mustafa Kemal’in ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine inanıyorsanız bırakın milletin önüne gitsin, millet ne karar veriyorsa biz de eyvallah diyelim. Ama bunlar milletten rahatsız. İkide bir tek adamcılık tek adamcılık, ne tek adamcılığı. Bunun kaynağında siz varsınız. CHP il başkanlarının belediye başkanlığı yaptığı dönemleri biliriz biz. Daha da geriye giderseniz asıl tek adamcılığı orada görürsünüz. Defterleri açmak istemiyorum ama açarsanız onları da görürsünüz.

“Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin”

Egemenlik şartı kayıtsız şartsız milletinse çalışma şartları bellidir. Gelirsin kürsüye söyleyecek sözün varsa konuşursun. O kürsü yıkmak için oraya konmadı. O kürsü sadece söyleyecek sözü olanlar için kondu. Terör örgütleri ile parlamentonun önüne gelip bir siyasi partinin mensuplarıyla eylem yapmaları iyi niyet göstergesi değildir. Ne yapacağımızı göreceksiniz demek suretiyle demokrasi mücadelesi verenlere engel olmak bu anlayışın tezahürüdür. Parlamentoda çalışmaları engellemek, çalışmaları uzatmak hiçbir işe yaramayacaktır. Ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin, 15 gün değil de bir ay ama parlamentodan bu çıkıp milletin önüne gidecektir. Millete saygınız varsa, milletin iradesine inanıyorsunuz.

“Zamanı gelince gerekirse açarız”

“Bunlar milletten rahatsız, ne tek adamcılığı ya, eğer oraya buraya götürmek istiyorsanız kendi geçmişinize bakın. Bu ülkede CHP İl Başkanlarının valilik yaptığı, belediye bakanlığı dönemleri biliriz. Eğer tek adamcılıksa bu. Daha da gerilere giderseniz asıl tek adamcılığı orada görürsünüz. Ben bu defterleri açmak istemiyorum, ama zamanı gelince gerekirse açarız. Bunlar tereciye tere satmaya çalışıyorlar. Bu ülkede artık bu tür aldatmacaları yutacak millet yok. Herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Millet ne derse o olacak. Şimdi söyledim, tek millet, tek bayrak, tek devlet dedim bu sütunlar çökerse dengemizi koruyamayız. Sürekli saldırı altındayız, bu ayakları güçlü tutarsak ayakta kalmayı başarırız.”