Erdoğan: Bu 'hayır' diyenlerin karşısında durmaya var mıyız?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,"Toplu Açılış Töreni" adı altında 'EVET' propagandası yaptığı mitinglerinin bugünkü ayağında Manisa'daydı.

Erdoğan: Bu 'hayır' diyenlerin karşısında durmaya var mıyız?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Toplu Açılış Töreni” adı altında “Başkanlığa EVET’ propagandası yaptığı mitinglerinin bugünkü ayağında Manisa’daydı.

Erdoğan, anayasal sınırlarını çiğneyerek ve giderleri devletin bütçesinden karşılanarak düzenlenen mitingde yine ‘Hayır’ diyenlere çattı, dinleyenlerine “Bu ‘hayır’ diyenlerin karşısında durmaya var mıyız?” diye seslendi.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sürekli seslendirdiği idam cezası isteği için de “İdam kararı parlamentodan çıkmıyorsa bunun için de referandum yapabiliriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir.” diye konuştu.

Erdoğan’ın sözlerinden bazı başlıklar şöyle:

“Ya bizim rejimle falan sorunumuz yok”

Türkiye 16 Nisan’ da sandığa gidecek ve önemli bir tercihte bulunacak. Napıyoruz? Yönetim sistemimizi değiştiriyoruz. Ana muhalefet ve onun malum takıntıları ne diyor; bunlar rejim değiştirecek. Ya bizim rejimle falan sorunumuz yok. Bu ülkenin rejimi problemi 1923’de sona erdi. Bizim şu anda yönetim sistemi problemimiz var. Başbakanlığı Cumhurbaşkanlığı birleştiriyoruz, güçlü bir yürütme organı oluşturuyoruz.

“Evet demek yüksek hızlı tren demek”

Evet demek yüksek hızlı tren demek, bölünmüş yol demek, dünyanın en büyük havalimanına bu ülkenin sahip olması demektir

Bunlar medeniyet nedir anlamazlar bu işlerden. Şurada Beydağı Barajı’nı yaptığımızda bazıları bizimle dalga geçti olmaz diye. Bal gibi olur dedik. Yaptık mı? Yaptık. Ödemiş ovasını sulamaya başladık mı? Başladık. Evetçi demek budur işte.

“Yalan konuşma”

Şimdi Meclis’in ve yargının görevleri yeniden tanımlıyor, kurumları güçlendiriyoruz. Ne diyor CHP? Diyor ki bunlar Meclis’i kaldıracaklar. Yalan konuşma, doğru konuş. Biz aksine Meclis’in gücünü arttırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasi ile taçlandırıyoruz. Biz bu ülkenin sevdalısıyız. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş kadar tünel yaptık. Bitmedi, biz denizin altında da gideriz dedik.

“Bu hayır diyenlerin karşısında durmaya var mıyız?”

Şimdi gelelim gençlere, gençler 16 Nisan sizin gününüz. Hani diyorlardı ya, çoluk çoğcuğa mı bırakacağız diye. Onlara 16 Nisan’da cevap vereceğiz. Dünyada nice genç siyasetçiler var. Birçok şirketin 25 yaşında CEO’su var. Gençler buna hazır mıyız? 16 Nisan parlamentonun kapısını size açma günüdür. Birileri buna hayır diyor. Bu hayır diyenlerin karşısında durmaya var mıyız? Ben gencime güveniyorum. Siz 15 Temmuz’da bunu ispatladınız. Siz 15 Temmuz’da öyle bir duruş sergilediniz ki, biz varız dediniz. F16’lar ölüm kusarken benim gencim kaçmadı. Çünkü hepsi vatan diyordu. Hepsi demokrasi diyordu. Bunun mücadelesini verdiler. Gençliğine güvenmeyen bir ülke geleceğine güvenmiyor demektir. Çok koşacağız, inşallah özellikle 16 Nisan’ın akşamı Manisa’yı takip edeceğim. Bak birçok engeller çıktı ne oldu? Ben Ak PArti’nin genel başkanına, MHP’nin genel başkanına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Dik durdular, taviz vermediler ve güvenoylaması için 330’u yakaladılar. Onlar parlamentoda görevini yaptı. Şimdi sıra millette.