Erdoğan 'başkanlık' yolu açılınca ağababalarını unutmadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan referandum sonuçlarını ardından bugün Türkiye sağının sembol isimlerinin mezarlarını ziyaret etti.

Erdoğan 'başkanlık' yolu açılınca ağababalarını unutmadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisine başkanlık yolunu açan şaibeli referandum sonuçlarını ardından bugün Türkiye sağının sembol isimlerinin mezarlarını ziyaret etti.

Erdoğan’ın ziyaretlerinde ilk durak 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarı oldu. Özal’ın Topkapı’da bulunan anıt mezarındaki anmada Erdoğan’a Semra Özal ve Ahmet Özal da eşlik etti. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da mezar ziyaretinde Erdoğan’a eşlik etti.

Erdoğan’ın buradaki ziyaretinden sonra önceki başbakanlardan Necmettin Erbakan ve Adnan Menderes’in de mezarlarını ziyaret etti.

Referandum öncesi Türkeş’i ziyaret etmişti

Erdoğan, referandumdan önce de MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki mezarını ziyaret etmişti. Erdoğan’ın Türkeş’in ölümünden sonraki 20 yıl boyunca uğramadığı mezarı referandumdan önce ziyaret etmesi referandum öncesi MHP seçmenine yönelik siyasi bir taktik olarak yorumlanmıştı.