Erdoğan, Balıkesir Belediye Başkanı ile ilgili konuştu

MKYK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifası beklenen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur için "Pazartesi istifa etmesini bekliyoruz" dedi.

Erdoğan, Balıkesir Belediye Başkanı ile ilgili konuştu

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, belediye ve il başkanlarına yapılan operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstifası istenen ve kararını pazartesi günü açıklayacağını söyleyen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hakkında konuştuğu ve “Pazartesi istifa etmesini bekliyoruz” dediği öğrenildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan‘ın haberine göre; Erdoğan’ın partisiyle yaptığı toplantıda gündeminde Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur vardı.

Erdoğan, ”Balıkesir belediye Başkanı’nın, pazartesi istifa etmesini bekliyoruz. Etmezse, gereğini yapacağız. Herkes görecek ne yapacağımızı. Ama bir sıkıntı olmadan istifa edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Uzun zamandır istifası beklenen Uğur ise kararıyla ilgili açıklamayı pazartesi yapacağını açıklamıştı. Edip Uğur dışında istifası istenen Nevşehir, Bursa ve Ankara Belediye Başkanları istifalarını vermişti.