Erdoğan Almanya'ya 'çok sert' çıktı: Ben istersem gelirim. Ve kapıdan sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım

Tayyip Erdoğan Tokatlılar Gecesi'nde konuştu.

Erdoğan Almanya'ya 'çok sert' çıktı: Ben istersem gelirim. Ve kapıdan sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Tokatlılar Gecesi’nde konuştu.

Meclis’ten idam çıktığı anda onaylarım” diyen Erdoğan “George ne der, John ne der beni ilgilendirmez. Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatme ne der, Rabbim ne der beni o ilgilendirir” şeklinde konuştu.

Erdoğan, tutuklanan Die Welt muhabiri Deniz Yücel için Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendisine “Serbest bırakırsanız memnun oluruz” dediğini aktarırken, Merkel’e “Dedim ki o gazeteci değil terörist” dedi. Erdoğan, Yücel’in 1 ay Almanya Başkonsolosluğu’nda saklandığı iddiasını yeniledi. Erdoğan, “Bu adam terörist, gazeteci değil” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Hain sürüsünü devletimizden, toplumumuzdan söküp atmadan asla durmayacağız. Bunların hesabını sormazsak o şüheda, o şehitler hesabını bizden sorar. Biz sorumluluk makamındayız. 16 Nisan’ın hemen ardından parlamentoda ele alınması gerekir, çünkü biliyorsunuz anayasa değişikliği gerektiren bir konu. Meclis’te görüşülüp idam kararı çıktığı anda bunu ben onaylarım.”

“Bu kardeşlerimizin hesabını aramaz, soruşturmazsak bu hesabı veremeyiz. Hep Fatiha’ları okurken ‘Maliki yevmiddin’ diyoruz değil mi? Nedir o? Hesap gününün sahibi. O gün biz bu hesabı veremeyiz. O yüzden üzerimize düşen görevi yapacağız gerisi Allah kerim. Bütün bu mücadele bu ülkenin refahı, barışı, kardeşliği içindir.”

“Ülkemizin AB üyeliğini eften püften sebeplerle erteliyorlar”

“Yıllardır Avrupa ülkeleri Türkiye’ye demokrasi ve insan hakları karnesi düzenliyor. Ülkemizin AB üyeliğini eften püften sebeplerle sürekli erteliyorlar. Yarım asırdır bizi oyalıyorlar. Türkiye, G20 üyesi olarak en gelişmiş 20 ekonomisinden biri. 15 Temmuz’da olduğu gibi, darbecileri hezimete uğratmış bir ülke. Özgürlükler konusunda birçok Avrupa ülkesinden fersah fersah ilerideyiz.”

“Diyorlar ki 18 yaş ve gençler için ‘hayır’ diyor bir tanesi. O gençler için ‘hayır’ diyen zat aslında doğru söylüyor. Onlar gençlerimizin parlamentoya girmesini istemez. 13-14-15-16 yaşındaki gençleri dağlara kaçırdılar mı? Dağlarda bunlara silah eğitimi yaptırdılar mı? Bunlara uyuşturucu vermek suretiyle bunları canlı bomba haline getirdiler mi? Ne diyor, Kandil’den ‘hayır’ deyin diyor. Bu gençlerimizi annelerinin kucağından alanlar diyor. Diyarbakır Belediyesi önünde ağlayan anneler için 16 Nisan’da ‘evet’ diyoruz.”

“Ben istersem gelirim”

“Neymiş, Almanya’da Türk siyasilere kiralayacak kamusal alan yokmuş. Neymiş, o kadar insan bir araya gelirse güvenlik tehlikesi oluştururmuş. Otopark imkânı yokmuş… Daha önce izin verdiler, ben de Türkiye’den video konferansla katılacaktım. AYM iki saatte karar aldı, benim telekonferansla katılmamı engelledi. Bu Almanya Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanının telekonferansla toplantıya katılmasını engellerken Kandil’den Cemil Bayık’ın telekonferansla katılmasına müsade etti. Bunların demokrasi anlayışı bu. Aynı ülkelerde PKK’lı DHKP-C’liler sokakta cirit atıyor. 5 bin dosya verdik, cevap yok.”

“Ben buradan Alman yönetimine sesleniyorum, demokrasiye inanan dünyaya sesleniyorum; eğer özgürlük mücadelesi yapıyorsak, eğer düşünce özgürlüğünden rahatsız değilsek, eğer demokrasiye inanıyorsak, bizim önümüzü kimse kesemez. Bu böyle bilinmelidir. 5 yıl 10 aya mahkum olan birisine kalkıp madalya takıyorlar. Sizin suçlulara yardım ve yataklıktan yargılanmanız gerekir. Bütün bu olayların nedeni meğerse bu teröristmiş. Bu adam terörist, gazeteci değil ve Alman yönetimi ne yazık ki, benim bakanlarımı böyle bir teröristle aynı teraziye oturtuyor. Sıkıntı burada. Ondan sonra da benim Başbakanıma ‘Bu kadar sert davranılmaması lazım’ diyor. Ben Nazizmin Almanya’da bittiğini zannediyordum, meğerse halen devam ediyormuş. Açık ortada. Eğer demokrasiye inanıyorsan benim bakanım, hem bakanınla görüşecek, hem salon toplantısı yapacak. Neden rahatsız oluyorsun? Baktık ki Hollanda da aynı şekilde açıklama yapmış, vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya’ya gelecekti. Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım”

“Hain sürüsünü devletimizden, toplumumuzdan söküp atmadan asla durmayacağız. Bunların hesabını sormazsak o şüheda, o şehitler hesabını bizden sorar. Biz sorumluluk makamındayız. 16 Nisan hemen ardından parlamentoda çünkü biliyorsunuz anayasa değişikliği gerektiren bir konu.”