Erdoğan: Alman şirketlere kapımız sonuna kadar açık, bunlar piyasa ekonomisini de bilmiyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya ile yaşanan gerginliğe ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Alman şirketlere kapımız sonuna kadar açık, bunlar piyasa ekonomisini de bilmiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya ile yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da düzenlenen şehir hastanesi kredi töreninde konuşan Erdoğan, son dönemde gerilen Türkiye – Almanya ilişkileri nedeniyle Türkiye’de faaliyet gösteren bazı Alman şirketleri hakkında soruşturma başlatıldığı iddiasını “Kapılarımız sonuna kadar açık” diyerek yalanlarken, Alman hükümetine yüklendi. Erdoğan, Berlin yönetimini ‘piyasa ekonomisi’ni bilmemekle eleştirdi.

Erdoğan’ın konu ile ilgili açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

-Alman Ekonomi Bakanı’nın, tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi amaçlayan beyanlarını buradna şiddetle kınıyorum. Ve bu asla siyasete siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Terörle, teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın.

-Ben MİT’i, İçişleri Bakanı’mı aradım ve kendilerine sordum. ‘Şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız soruşturma araştırma var mı’ Ve dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur ‘Hiçbir alman şirketiyle ilgili başlatmış olduğumuz soruşturma araştırma yoktur, hepsi yalandır.’ Buradan Alman dostlarıma, tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum. Türkiye’yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeylerle bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Onların garantisi, güvencesi bizi. Biz kazan-kazan esasına göre çalıştık.

-Almanya hasbelkader zengin olmuş. Dünyada serbest pazar ekonomisi diye bir şey var. Alman şirketlere kapımız sonuna kadar açıktır. Bunlar serbest piyasa ekonomisi de bilmiyor.