Erdoğan: Akıtılacak çok kanımız var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, idam cezasının geri getirilmesi çağrısını yineledi, "İstikbal için akıtılacak çok kanımız var" diye konuştu.

Erdoğan: Akıtılacak çok kanımız var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sürekli olarak dile getirdiği idam cezasının geri getirilmesi çağrısı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Var mısın?” diye seslendi, “İstikbal için akıtılacak çok kanımız var” diye konuştu.

Saray’da Balkan Federasyonu üyelerine seslenen Erdoğan’ın konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

“Kimsenin toprağında gözümüz yok”

Bugün hamdolsun Türkiye gibi bir vatanımız, Türkiye gibi bir sığınağımız, Türkiye gibi bir geleceğimiz var. Bizim kimsenin toprağında egemenliğinde gözümüz yok. Ama söz konusu Türkiye olunca birilerinin bakışları değişiyor. Biz Rumeli ve Balkanlar olmak üzere hiçbir kardeşimizden vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz.

“Bulgaristan baskı yapıyor”

Bulgaristan’da seçimler var. Ben buradan oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Seçimlerin sükun içerisinde adil ve şeffaf geçmesini temenni ediyorum. Baskıların gerçekleştiğini görmek bizi ciddi manada rahatsız ve tedirgin ediyor. Bir taraftan demokrasi diyeceksin. Diğer taraftan ciddi manada baskı yapacaksın. Her zaman olduğu gibi bu seçim konusunda da demokrasi içerisinde hareket edileceğini temenni ediyorum. Dünyanın bu sıkıntılı döneminde bölgemizin istikrarına hep birlikte ve her zamankinden daha sıkı sarılmamız gerekiyor.

“15 gün içinde çalışma izni verilecek”

Çeşitli vesilelerle ülkemize giriş yaptıkları halde vatandaşlık kazanamamış olanlar için de birinci derece yakın olanlara istisnai bir uygulama yoluna gidildi. Bu kişiler 5 yıllık ikamet şartı aranmadan vatandaşlığa kabul edildi. Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması da buna dahil olacak. Böylece ülkemizle irtibatı olan tüm kardeşlerimizin sağlık kuruluşlarımızın hizmetlerinden faydalanabilmesi de sağlanmış olacak. Buralardan gelen kardeşlerimize 15 gün içerisinde çalışma izni verilerek bu konudaki sıkıntı da çözülüyor.

“Hala anlayamadıysan yazıklar olsun”

Biliyorsunuz 16 Nisan’da Türkiye sandık başına gidiyor. Bu değişiklik konusunda yalan yanlış konuşuyorlar. Eğer sen bu ülkede nelerin üretildiğini hala anlayamadıysan yazıklar olsun. Türkiye’de 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 14 senede 18 bin kilometre bölünmüş yol ürettik.

“18 maddenin neyine neden karşısın?”

18 maddenin neyine neden karşısın bunu söyle. Cumhurbaşkanı, akşam yatacağız sabah kalkarız lokantaları da kapatabilir diyor. Fakat milletimin ne diyeceği çok önemli. Milletimiz kimin söylediği doğruysa ona göre karar verir. Ana muhalefet partisinin söylediklerine bakıyorum; Biz mi başka ülkede yaşıyoruz yoksa o mu başka dünyada yaşıyor?

“İnönü tek adamdı”

Tutturmuş bir tek adamlık gidiyor. Ey Kılıçdaroğlu, İnönü tek adamdı. O dönemde CHP’nin il başkanları aynı zamanda valiydi. Kılıçdaroğlu şimdi böyle bir şeyi yapsak nasıl olur? Demokraside böyle bir şey olabilir mi? Bu devrildiği için onlar çılgına döndü. Çünkü artık biliyorlar ki biz tek adam olup CHP’nin il başkanlarını vali yapamayacağız. Onun için çıldırıyorlar. Siz bu ülkede milletin oyuyla iktidar olmuş Menderes idam edildiği zaman onun karşısına dikilmediniz, aksine idamı destekleyen zihniyetin ta kendisi oldunuz. Sayın Başbakan ile birlikte iki arkadaşı idam edildi. Bu ülke bunu da gördü.

“Adeta yalan makinesi”

Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i fesih yetkisi yok. Akşam yatıyor başka bir yalan, sabah kalkıyor başka bir yalan. Adeta yalan makinesi. Hadi diyelim Cumhurbaşkanı nefsine yenildi, yoldan çıktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına mnillet yapışır. Yeni yönetim sisteminin şifresi istikrardır, güvendir. Türkiye istikrar ve güven ortamına vurulan darbeler yüzünden geçmişte çok büyük bedeller ödemiştir.

“Akıtılacak çok kanımız var”

İnşaallah 16 Nisan’dan sonra sayın Bahçeli düşüncesini açıkladı. Şimdi Kılıçdaroğlu da söylesin. Tamam getirsinler ben varım diyor. Tamam 16 Nisan’dan sonra inşallah bunu görelim. Parlamento onaylarsa ben idamı onaylarım. Başı okşanacak çok yetimimiz var. Vatan için, istikbal için akıtılacak çok kanımız var. Yapacak çok işimiz milletimize edecek çok hizmetimiz var.