Ve Erdoğan Adalet Yürüyüşü'nü de diline doladı: Yollar yürümekle aşınmaz!

Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altına almaya çalışanlar aynı durumla karşı karşıya kalabilirler" diye konuştu.

Ve Erdoğan Adalet Yürüyüşü'nü de diline doladı: Yollar yürümekle aşınmaz!

Recep Tayyip Erdoğan, sonunda CHP’nin başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü’nü diline doladı. Adalet Yürüyüşü’ne dair tepki gösteren Erdoğan, “Yargının verdiği karara saygı duymak zorundasınız. Kimse yargıyı baskı altına alamaz” dedi.

AKP’nin düzenlediği iftar etkinliğinde Adalet Yürüyüşü’nü hedefe oturtan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin düzenlediği yürüyüş için, “Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki ‘adalet’ levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan. İstismarla adalet aranmaz” diye konuştu.

Erdoğan Adalet Yürüyüş’ü ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel’in dediği gibi ‘Yollar yürümekle aşınmaz.’ Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki ‘adalet’ levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz.

Kimse yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altına almaya çalışanlar aynı durumla karşı karşıya kalabilirler.

Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti’nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde ‘Ankara’da da yargıçlar varmış’ diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti’yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız.”