Erdoğan ada istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sudan'da, "Bu adayı bize tahsis etseniz de tamamen şöyle bir restore etsek, bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek" dediği ada merak konusu oldu.

Erdoğan ada istedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir’e özellikle rica ettiğini belirterek, “Port Sudan’a geçtik, oradan Adaya (Sevakin Adası). Orada TİKA’nın yapmış olduğu Hanefi ve Şafii mescidlerinin, camilerinin restorasyonu var. ‘Bu adayı bize tahsis etseniz de tamamiyle şöyle bir restore etsek, bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek’ dedim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu adayı bize tahsis etseniz de tamamıyla şöyle bir restore etsek, bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek” dediği Sevakin Adası, Sudan’ın kuzeydoğusunda Kızıldeniz kıyısında bulunuyor. Ada 1517’den 1882’ye kadar Osmanlı denetimindeydi.

Sudan’ın kuzeydoğusunda Kızıldeniz kıyısında bulunan Sevakin Adası 1517’de Osmanlı topraklarına katıldı. 1882’de İngilizlerin kontrolüne geçen ada, Sudan’ın 1956 yılında bağımsızlığını kazanmasıyla, Sudan topraklarının bir parçası oldu.