Erdoğan ABD'ye seslendi: Dost bildiklerimize sesleniyoruz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da çiftçilerle birlikte düzenlenen iftar programında konuştu.

Erdoğan ABD'ye seslendi: Dost bildiklerimize sesleniyoruz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da çiftçilerle birlikte düzenlenen iftar programında konuştu.

Erdoğan konuşmasında Fethullah Gülen için ABD’ye, “Dost bildiklerimize sesleniyoruz; o terörist başını bize verin. Vermiyorsanız, gün ola harman ola” ifadelerini kullandı.

“Askeri alanda çağ atladık” diyen Erdoğan, “Uçağımızdan gemimize, tüfeğimizden tankımıza hepsini kendimiz yapmadan bize uyku yok” dedi.

“Alçaksınız, namustan yoksunsunuz”

Erdoğan ayrıca Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü’nü kastederek “İstanbul’a kadar yürüyeceklermiş. 15 Temmuz gecesi neredeydin?” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “örtülü darbe girişimi” ifadesini de hatırlatan Erdoğan, bu söylemin Fethullah Gülen’e ait olduğunu iddia etti.

Erdoğan’ın konuşması şöyle: “Çıkmış Grup Başkanvekili midir ne karın ağrısı, 3.5 milyar dolar malvarlığım varmış. Utanmadan sıkılmadan, Genel Başkan denilen bu kişi diyor ki ‘namusluyum ben’. Ya sen bunu bugüne kadar çok söyledin.

Ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer bizim böyle bir varlığımız olmuş olaydı Türkiye’de bu hizmetleri kimse göremezdi. O ağzı olup konuşana söyle de haddini bilsin. İddiasını ispat edemiyorsa o dönüp dolaşıp bumerang gibi onu vurur.”

Erdoğan ayrıca Tarım politikalarıyla ilgili olarak ise “Endüstriyel tarımı başarmamız lazım. Bunun için 123 milyar lira yarım ve hayvancılık desteği verdik.” ifadelerini kullandı.