Erdoğan, Abdullah Gül için ilk kez konuştu: Neye dayanarak...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KHK açıklamasına tepki gösterdi.

Erdoğan, Abdullah Gül için ilk kez konuştu: Neye dayanarak...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) için “Hukuk devleti açısından kaygı verici” diyen Gül’e “Açıklama üzücü olmuştur” diyerek sitem etti.

Erdoğan Afrika ziyaretinin son gününde, Çad’dan Tunus’a geçerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP lideri, KHK ile ilgili tepkilere Hürriyet’ten Hande Fırat‘ın haberine göre, şu yanıtı verdi: “Bu düzenlemenin neyle ilgili olduğu aslında belli. Nitekim bundan önce de bu ifadenin yer aldığı dört ayrı KHK düzenlemesi yapıldı. Onların hiçbirine dair bu güne kadar kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu son KHK’yı birileri köpürtmeye başladı. Oysa dediğim gibi bu sadece 15 Temmuz’u kapsayan bir olaydır. Bunun dışında hiçbir şey söz konusu değil”

Erdoğan, Abdullah Gül’ün tweet’i için, “Geçmiş Cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir. Ama şunu söyleyeyim: Gerek Adalet Bakanımız gerek Hükümet Sözcümüz bu konuyla ilgili gerekli cevapları vermiş durumdadırlar” dedi.