Erbil ile Bağdat arasında sınırlar ve kaçan güvenlik güçleri için anlaşma

IKBY ile Bağdat'ın idari sınırlar, sınır kapıları ve havalimanları konusunda anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Erbil ile Bağdat arasında sınırlar ve kaçan güvenlik güçleri için anlaşma

Irak’ta Erbil yönetimi ile Bağdat’ın idari sınırlar, sınır kapıları ve havalimanları konusunda anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Musul’da dün ABD’li askeri yetkililerin de katılımıyla gerçekleşen Irak ve IKBY hükümet yetkilileri arasındaki görüşmede IKBY’nin idari sınırlarının Peşmerge ile Irak askeri güçleri arasındaki sınır olarak belirlendiği kararlaştırdı.

Semelka’da Peşmerge, ABD ve Irak askeri olacak

Görüşmelerde Sêmelka Sınır Kapısı konusunda da anlaşmaya varıldı. Buna göre, Peşmerge Güçlerinin yanı sıra Irak ve ABD askerleri de sınır kapısının olduğu bölgede bulunacak.

Sınır kapıları ve havaalanlarının yönetimi konusunda ise İçişleri ve Maliye bakanlıkları tarafından anayasal çerçevede çözüme kavuşması kararlaştırılırken, görüşmede Haşdi Şabi yetkililerinin bulunmadığı ve anlaşmanın sadece Irak heyetiyle yapıldığı bildirildi.

Kaçan güvenlik güçleri Kerkük’e dönecek

Öte yandan Rûdaw‘a konuşan Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Polis Müdürü Tuğgeneral Serhad Kadir, kenti terk etmek zorunda kalan asker ve polislerin, bugün görevlerinin başına döneceğini söyledi.

Tuğgeneral Serhad Kadir, “Irak ve Kürdistan Bölgesi içişleri bakanlıkları, Kerkük’ten göç etmek zorunda kalan subay ve polislerin, görevlerinin başına dönmesi konusunda anlaştı” dedi.

Anlaşma sağlanması üzerine bugün 263 subay ve polisin, Kerkük’e döneceği kaydedildi.