Ensonhaber'den tarifi zor yandaşlık

AKP'nin internetteki yayın organlarından ensonhaber.com, istifa gündemini de yandaşlık için kullanmayı başardı.

Ensonhaber'den tarifi zor yandaşlık

AKP medyası, partilerinde ‘büyük yer’den gelen talimat sonrası istifası beklenen belediye başkanları süreci uzatınca yandaşlıkta yeni bir çığır açtı.

AKP’nin internetteki yayın organlarından ensonhaber.com, istifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bugün Türkiye’ye dönüşünde yaptığı açıklamada beklentilerin tersine “Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz” deyince ilgili haberinde adeta AKP Genel Merkezi’nde görevli bir ‘sosyal medya kullanıcısı’ haline geldi.

Yandaş site, yeni açıklamasıyla istifa talimatına direndiği yorumlarına yol açan Altepe için hazırladığı haberin başlığında “Bursalı niye uzatıyorsun istifa et artık” ifadelerini kullandı. Yandaşlık için istifa gündemini dahi malzeme olarak kullanmayı başaran site, AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkan tek bir sözle yıllardır destekledikleri belediye başkanlarını bir anda ‘harcayan’ yandaş medyanın ibret verici halini de bir kez daha gözler önüne serdi.

İşte sitenin ilgi haberi için hazırladığı manşeti: