Ensonhaber: Osmanlı hayranı, Cumhuriyet düşmanı!

Yandaş Ensonhaber.com adlı site, ders kitaplarında Osmanlı'ya karşı Atatürk ve Kurtuluş Savaşı dönemininin övüldüğü bir şiirden şikayet etti.

Ensonhaber: Osmanlı hayranı, Cumhuriyet düşmanı!

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ensonhaber.com sitesi, MEB’in yeni eğitim-öğretim yılında uygulamaya soktuğu gerici müfredata yönelik tepkilerin yersiz olduğunu kanıtlamak için ders kitaplarından birinde yer aldığını öne sürdüğü bir şiiri örnek gösterdi, “Osmanlı aşağılanıyor” dedi.

Yandaş site “Yeni müfredat üzerine fırtına koparan kemalistlere aşağıdaki şiiri okutun” spotunu kullandığı haberinde, 4. sınıf öğrencilerine okutulan bir kitapta Osmanlı dönemine karşı Cumhuriyet döneminde yapılanların övüldüğü ve Kurtuluş Savaşı’yla birlikte Mustafa Kemal’in rolüne vurgu yapılan bir şiire yer verdi.

Şiirde geçen “Halkın ne söz hakkı vardı ne de oyu / Mutlak hakim idi padişah soyu / Uyutulmuş idi asırlar boyu” ifadelerinden rahatsız olan site, Cumhuriyet’e karşı Osmanlı döneminden yana olan tavrını ortaya koyarak, “İddia edildiği gibi Atatürk veya Cumhuriyet düşmanlığı yapılmıyor, tam tersine Osmanlı padişahları aşağılanıyor.” diye yazdı.

İşte Ensonhaber’i rahatsız eden şiir:

Ders kitaplarında Osmanlı'yı aşağılamaya devam