'En az yüzde 35 imam hatip' talımatı veren Milli Eğitim Müdürü'nün derdi anlaşıldı!

Öğrencilerin en az yüzde 35'inin imam hatiplere yönlendirilmesi talimatı veren Milli Eğitim Müdürü'yle ilgili kritik ayrıntı ortaya çıktı.

'En az yüzde 35 imam hatip' talımatı veren Milli Eğitim Müdürü'nün derdi anlaşıldı!

Antalya’nın Kepez ilçesinde ortaokul müdürlüklerine resmi yazı göndererek öğrencilerin en az yüzde 35’inin imam hatiplere yönlendirilmesi talimatı veren Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın ‘FETÖ’ operasyonları kapsamında iki kez görevden alınıp tekrar görevine iade edildiği ortaya çıktı.

Operasyonları kapsamında görevden alınıp tekrar görevine iade edilen Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural’ın eşi Cahide Vural’ın da Gülen cemaatine ait Bank Asya’da müdür yardımcısı olarak görev yaparken, aynı suçlamayla gözaltına alınıp sorgu sonrasında serbest bırakıldığı öne sürülüyor. Hem kendisi hem eşi hakkındaki soruşturma süreci devam ederken Hüdai Vural’ın açığa alındıktan üç ay sonra yeniden görevine döndüğü de iddialar arasında bulunuyor.

Akdeniz Gerçek gazetesinde yer alan iddialara göre Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine devam eden Hüdai Vural hakkında ‘FETÖ’ ile işbirliği içerisinde hareket ettikleri, üyesi oldukları ve yardımda bulundukları gibi suçlamalarla hakkında ikinci kez soruşturma açıldı. Soruşturma sonrası Vural, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde araştırmacı olarak görevlendirildi. Ancak ‘araştırmacı’ kadrosu iptal edilerek kısa sürede yeniden Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Vural’ın eşi Cahide Vural’ın ise Türk Hava Yolları’ na ait Sunexpres’te yönetici olarak işe başladığı öne sürülüyor.

İddiaları değerlendiren Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Utar ise Haziran ayında yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkan Erdoğan ve hükümet ‘FETÖ’ ile mücadele konusunda hassasiyetle dururken, iki kez görevden alınan Hüdai Vural’ın soruşturma devam ederken görevine geri dönmesinin şaşırtıcı olduğunu” belirterek, yetkililerin bunun açıklamasını yapmasını istedi.

“Nasıl oluyor da geri dönebiliyor?”

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Utar, “Cumhurbaşkanı ve hükümetin hassasiyetle üzerinde durduğu FETÖ terör örgütüyle ilgili iki kez görevden alınan Hüdai Vural soruşturma devam ederken nasıl oluyor da görevine geri dönebiliyor. Aynı şekilde eşi örgütün finans kaynağı Bank Asya’da müdür yardımcısı olarak görev yapması nedeniyle gözaltına alınması ve soruşturmasının sürmesine rağmen nasıl oluyor da devletin şirketinde yönetici olarak işe başlayabiliyor?” dedi.