Emperyalizmin utanç tablosu: Zorla yerinden edilen insan sayısı 65.6 milyona ulaştı!

65.6 milyon insanın zorla yerinden edildiğini ortaya koyan Birlemiş Milletler raporu, emperyalizmin insanlığı sürüklediği felaketin boyutunu gösterir nitelikte.

Emperyalizmin utanç tablosu: Zorla yerinden edilen insan sayısı 65.6 milyona ulaştı!

Emperyalizm Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye ve halkları birbirine kırdırmaya devam ederken Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin yayınladığı rapor, emperyalizmin insanlığı sürüklediği felaketin boyutlarını gösterir nitelikte.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yayınlanan “2016 Küresel Eğilimler” isimli raporda, 2016 yılında savaş, şiddet ve zulüm nedeniyle zorla yerinden edilen kişilerin sayısının rekor düzeye ulaştığı ifade ediliyor.

Her yıl yayınlanan raporun bulgularına göre, 2016 sonunda dünyada yerinden zorla edilen kişi sayısı 65.6 milyona ulaştığı ve bu sayının 22.5 milyonunun mültecilerden oluştuğu belirtiliyor.

ABD emperyalizminin Suriye’ye gerçekleştirmekte olduğu dış müdahale sonucunda 5.5 milyon kişinin mülteci olduğu kayıt altına alınmış oldu. Yayınlanan rapora göre Suriye, en fazla mülteci veren ülke konumunda. Emperyalizminin askeri operasyonlarla müdahale ettiği bir başka ülke olan Afganistan ise, 2.5 milyon kişinin mülteci konumuna gelmesiyle birlikte dünyada ikinci sırada olduğu belirtiliyor.

En fazla sığınmacı Türkiye’de yer alıyor 

Yayınlanan raporda aynı zamanda dünya üzerinde en fazla sığınmacının Türkiye’de yer aldığı belirtiliyor. Raporun bulgularına göre çoğunluğu Suriye olmak kaydıyla, 2.9 milyon sığınmacının Türkiye’de yaşamaya çalıştığı belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıları Avrupa Birliği’ne karşı bir koz olarak kullanmıştı.

Raporla ilgili hazırlanan infografik şu şekilde: